بررسی و تحلیل گردشگری روستایی در شکل گیری روابط شهر و روستا(مطالعه موردی:روستای بند ارومیه)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا، گردشگری و توسعه پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: GEOB08_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 24
نویسندگان
استاد گروه جغرافیای دانشگاه ارومیه
دانش آموخته جغرافیا-برنامه ریزی آمایش سرزمین، دانشگاه ارومیه
چکیده
امروزه نقش گردشگری در احیا و توسعه مناطق روستایی امری انکارناپذیر است. گردشگری ضمن حفظ منابع طبیعی و محیط زیست روستاها، موجب توسعه اقتصادی این نواحی می شود . روش تحقیق بر مبنای ماهیت به صورت توصیفی - تحلیلی می باشد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز در تحقیق حاضر به صورت کتابخانه ای و اسنادی و همچنین به صورت میدانی که با استفاده پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده . جامعه آماری این تحقیق شامل کل خانوارهای روستای بند می باشد که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۲۹۵ نفر برآورد شد. این پژوهش با هدف بررسی و شناخت عوامل موثر بر توسعه گردشگری در روستای بند(آذربایجان غربی - ارومیه) و شناخت شکل روابط شهر و روستا می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون های تی، ناپارامتریک، همبستگی و رگرسیون استفاده شده است؛ و نتایج حاصله از آزمون همبستگی بین متغییرها نشان داد که شاخص های اجتماعی ،اقتصادی، محیطی دارای رابطه معنی داری بوده و ضریب هم بستگی این شاخص های مورد نظر مثبت بوده. همچنین نتایج حاصله از رگرسیون نشان می دهد بعد محیطی و اقتصادی به همراه مقدار ثابت، پیش بینی کننده بعد اجتماعی هستند، میزان اثر بعد محیطی بر بعد اجتماعی برابر است با ۰/۲۶۲ و میزان اثر بعد اقتصادی بر بعد اجتماعی برابر است با ۰/۵۸۳ ،میتوان گفت بعد اقتصادی مانند میانجی عمل می کند و واسطه ارتباط بین بعد اجتماعی و محیطیاست.کلیدواژه ها
گردشگری روستایی ،روستای بند ، آذربایجان غربی ، همبستگیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر نهاد شهرداری در بهبود مدیریت گردشگری
- ظرفیت های توسعه گردشگری مذهبی دین زرتشت در استان یزد(مورد مطالعه : دو زیارتگاه پیر سبز و پیر بانو و پوشاک سنتی زرتشتی)
- تحلیل ژئوپلیتیک ایران در ارتباط با سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا
- بررسی وضعیت گردشگری سلامت در ایران
- شناسایی و اولویت بندی آسیب های گردشگری پایدار مبتنی بر مدل سه شاخگی و با تاکید برگردشگری ارگ بم: رویکردهای دلفی فازی و سوآرا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.