اثر بهبود دهندگی برخی گیاهان بومی کرمانشاه برکنترل روند ورم پستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB08_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه بهلولی

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

نگار خسروی

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

چکیده

یکی از بیماری های رایج و با شیوع بالا در گاوهای شیرده ورم پستان می باشد که از مشکلات شایع و پرهزینه دردامداری گاوهای شیری است ، که میتواند باعث کاهش قابل توجه حجم شیر تولیدی شود و حتی در موارد شدیدترمنجر به از دست دادن دام گردد و خسارت اقتصادی زیادی به صنعت گاو شیری وارد کند (۱). به عنوان واکنشالتهابی پارانشیم بافت پستان تعریف میشود که میتواند در اثر عوامل عفونی ، ضربه ، عدم رعایت بهداشت در زمانشیردوشی و یا عوامل توکسیک ایجاد شود . از آنجا که درمان بیماری های باکتریایی توسط آنتی بیوتیک ها مشکلاتینظیر مقاومت انتی بیوتیکی و عوارض جانبی دارد و اسانس های گیاهان دارویی با توجه به داشتن اثر ضد باکتریاییجایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها هستند . هدف از این مطالعه معرفی تاثیر برخی ازگیاهان بومی کرمانشاه علیهباکتری های اصلی ایجاد کننده ورم پستان ، به جهت کنترل بروز مقاومت آنتی بیوتیکی است . از جمله داروهایگیاهی که درمطالعات بر روی درمان و عوامل پاتوژن ورم پستان مورد مطالعه قرارگرفته است شامل چویر(۲)،مرزه سهندیکا (۳)، آویشن شیرازی ،نعنا و پونه ،برگ گیاه بومادران ، مریم گلی ،لاله واژگون ،عصاره برگ زیتون،ازبوه ، گل همیشه بهار و برگ ختمی میباشد که دراین مقاله ، مروری بر این ترکیبات و اثرات انها برروی ورمپستان و عوامل پاتوژنی دخیل در آن شده است . به طورکلی مطالعات نشان میدهند که با استفاده از داروهای گیاهیامکان کنترل و مدیریت ورم پستان را در گاو شیری وجود دارد .

کلیدواژه ها

ورم پستان، داروهای گیاهی، کرمانشاه ، باکتریایی ، گیاهان بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.