تدوین الگوی رهبری مبتنی بر بخشش در سازمانهای دولتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی توسعه پایدار و مسئولیت های اجتماعی: چالش ها و راهکار ها
  • کد COI اختصاصی: MHSCS01_746
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کاویانی

کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی گرایش مدیریت استراتژیک منابع انسانی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

در عصر حاضر عملکرد سازمانهای دولتی به شدت روی کیفیت اهداف آحاد جوامع انسانی سایه افکنده است ؛ از طرفی به نظر می رسد، الگوی رهبری جامع و متمرکزی که جمع کننده عوامل اثرگذار بر اداره بهینه ی این نوع سازمانها باشد، تاکنون ارائه نگردیده است . از این رو پس از جستجوی پرکنکاش و نظامند میان تئوری ها، نظریه ها و الگوهای متعدد و متکثر رهبری سازمان و وجود نقاط ضعف در هریک از الگوهای پیشین به منظور پاسخ به سوالات پژوهش ، تصمیم به طراحی الگوی توصیفی رهبری مبتنی بر بخشش در سازمانهای دولتی گرفته شد. برای انجام پژوهش از رویکرد پژوهش کیفی با روش تحلیل مضمون استفاده شده است . گروه خبرگان پژوهش ، کلیه صاحب نظران و مدیرانی هستند که دریکی از عرصه های مدیریت شرکت توزیع برق استان فارس حضور داشته اند؛ نمونه تحقیق به روش نمونه گیری هدفمند از این افراد انتخاب شده است . پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی ، از منظر روش کیفی و شیوه توصیفی و از نوع رویکرد، استقرایی است . به منظور جمع آوری دادههای کیفی از ابزار مصاحبه نیم ساختارمند و به منظور تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه ، از استراتژی تحلیل مضمون استفاده گردید. پس از گردآوری دادههای حاصل از مصاحبه ها و تحلیل مضامین ، ۸ مضمون سازمان دهنده به عنوان ابعاد رهبری مبتنی بر بخشش شناسایی شد، که در سه طبقه و مضامین فراگیر سرمایه های ساختاری ؛ شامل ، ساختار سازمانی ، فرهنگ حمایت گرا، شرایط اجتماعی - سیاسی . تفاوتهای فردی و شخصیتی ؛ شامل ، بخشیدگی ، ویژگی های روانی . عوامل زمینه ای ؛ شامل ، محدودیت ها، برقراری عدالت و سرمایه های معنوی دسته بندی شدند .

کلیدواژه ها

رهبری ، بخشش ، سازمانهای دولتی ، سازمان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.