ساختار واحد تحقیق و توسعه در کارخانجات

  • سال انتشار: 1375
  • محل انتشار: اولین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
  • کد COI اختصاصی: CIMRDC01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت ا... نصیری

واحد تحقیق و توسعه گروه تولیدی دشت مرغاب (یک و یک)

چکیده

برای تعیین ساختار مناسب واحد تحقیق و توسعه در کارخانجات باید ابتدا بشرح وظایف و رسالت اصلی این واحد در کارخانه توجه کنیم. مهمترین نقش واحد تحقیق و توسعه درهر واحد تولیدی نقش آن بعنوان یک کارخانه تولید تکنولوژی در درون کارخانجات می باشد، یعنی تکنولوژی موجود در واحد بعنوان بستر اولیه در نظر می گیرد و با انجام فعالیتهای تحقیقی و توسعه ای و در یک روند تبادلی دو طرفه با سایر عوامل تولید، کالایی برتر از قبل تولید نموده و در نهایت تولید کالای برتر به ایجاد تکنولوژی برتر و بهره وری بیشتر از عوامل تولید منجر می شود. اگر تعریف تکنولوژی را بشرح زیر در نظر بگیریم: «تکنولوژی مجموعه ای است از روشها، فرایندها، ابزار و تجهیزات و ماشین آلات ، مهارتها و دانشها که بوسیله آنها کالایی ساخته می شود و یا خدماتی ارائه می گردد.» بر اساس تعریف فوق چهار مولفه اساسی می توان برای تکنولوژی بشرح زیر معرفی نمود: 1- ابزار و ماشین الات 2- نیروی انسانی 3- اطلاعات و دانش فنی 4- سازماندهی و مدیریت مجموعه مولفه های فوق الذکر و چگونگی ارتباط بین آنها تعیین کننده سطح تکنولوژی موجود در هر کارخانه است. لذا تحقیق و توسعه باید برای تولید تکنولوژی برتر، در ابعاد مختلف تکنولوژی اقدام نماید. تا در نهایت بتواند به نتیجه نهایی نایل اید. اقدامات واحد تحقیق و توسعه در هر مقطع بستگی به چرخه حیات و منحنی عمر تکنولوژی دارد . که بر اساس آن در هر مقطع از فرایند تولید تکنولوژی اقدام معینی را باید انجام دهد و ساختار واحد تحقیق وتوسعه نیز باید منطبق با اقداماتی باشد که باید در هر مقطع انجام شود. صرف نظر از نوع و ماهیت صنعت آنچه که مسلم است اینکه واحد تحقیق و توسع باید ساختاری را شامل باشد که فعالیتهای آن در رابطه با عوامل مختلف برون سازمانی و درون سازمانی مرتبط با تکنولوژی باشد و بر اساس اینکه مهمترین مشکل و مانع در راه بهره وری از عوامل تولید و توسعه و تعالی تکنولوژی بکار گرفته شده توسط، چه باشد ساختارواحد تحقیق و توسعه درهر کارخانه تعیین می گردد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.