مقایسه میزان هیجان خواهی بالا و پایین بر کانون توجه بیرونی در مراحل اکتساب،یادداری و انتقال پرتاب دارت

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی توسعه پایدار و مسئولیت های اجتماعی: چالش ها و راهکار ها
  • کد COI اختصاصی: MHSCS01_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ظهره ناصری

کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه تبریز

محمدتقی اقدسی

استاد تمام رفتار حرکتی دانشگاه تبریز

پروانه خانی

کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه تبریز

بهروز قربان زاده

دانشیار رفتارحرکتی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

هدف پژوهش ، مقایسه میزان هیجان خواهی بالا و پایین بر کانون توجه بیرونی در مراحل اکتساب،یادداری و انتقال پرتاب بود. پژوهش ، کاربردی و نیمه تجربی ، شامل طرح تحقیق پنج مرحله : پیش آزمون، اکتساب، پس آزمون،یادداری و انتقال می باشد.۴۰ دانشجوی دختر راست دست بادامنه سنی ۲۴-۱۹ دانشگاه پیام نور ورزقان که تجربه مهارت دارت نداشتند به صورت چندمرحله ای خوشه ای تصادفی انتخابشده و پس از تکمیل پرسشنامه به ۴ گروه، (۲ گروه هیجان خواهی بالا و پایین و هر گروه به دو زیرگروه کانونتوجه درونی و بیرونی ) تقسیم شدند. گروه بندی افراد با مقیاس هیجانخواهی زاکرمن انجام شد. امتیاز عملکرد شرکت کنندگان ازطریق آزمون پرتابدارت برآورد شد. روشها شامل واریانس یک طرفه و واریانس با اندازههای مکرر بود. تحلیل دادهها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ در سطح آلفای کوچک تر از ۰۵/۰ انجامشد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد بین هیجانخواهی بالا و پایی ن بر کارایی کانونتوجه بیرونی در مرحله اکتساب،یادداری و انتقال پرتابدارت تاثیر معنی داری داشت . در همین راستا به منظور انتخاب روش صحیح آموزش ویادگیری ، توجه به ویژگی های منحصربه فرد افراد ضروری بوده درنتیجه به مربیان توصیه می شود، قبل از آموزش، شناخت ویژگی های شخصیتی و روانی ورزشکاران را مدنظر قراردهند .

کلیدواژه ها

پیش آزمون، اکتساب،یادداری ، انتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.