بررسی اثرات سرمایه اجتماعی بر فساد مالی در ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات اجتماعی ایران، دوره: 18، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JSSI-18-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 20
نویسندگان
استادیار، گروه اقتصاد اسلامی و بانکداری، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشجوی دکترای اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
فساد مالی یکی از مهمترین علل تضعیف رشد و توسعه اقتصادی است. بانک جهانی موضوع حکمرانی خوب را به عنوان سرلوحه سیاستهای اقتصادی دولتها بویژه در کشورهای توسعهنیافته و درحال توسعه مطرح کرده است. یکی از مهمترین شاخصههای حکمرانی خوب نیز مبارزه و ریشهکنی فساد است. اهمیت مبارزه با فساد موجب شده طی سالهای اخیر مطالعات گستردهای در باب عوامل اثرگذار بر کنترل فساد مالی انجام شود. هدف مقاله حاضر بررسی اثرات سرمایه اجتماعی بر فساد مالی در ایران است. برای این منظور پس از برآورد فازی سرمایه اجتماعی و فساد مالی در ایران، از الگوی خودرگرسیونی با وقفههای توزیعی (ARDL) برای برآورد رابطه بلندمدت مدل فساد مالی استفاده شد. نتایج نشان میدهد کشش فساد مالی نسبت به سرمایه اجتماعی طی دوره ۱۳۹۹-۱۳۶۰ منفی و معادل ۰.۵۲- درصد است. این یافته تاییدی بر این واقعیت است که در بلندمدت با تقویت سرمایه اجتماعی در کشور، حجم فساد مالی کاهش خواهد یافت.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی, فساد مالی, فازی, مدل اقتصادسنجی, اقتصاد ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.