بررسی گسیختگی پیشرونده در سازه های ساختمانی مهاربندی شده فولادی بلند تحت شرایط حذف متوالی ستون

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_0593
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ابراهیم پوربزرگ

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه دانشگاه علوم و فنون مازندران

بهنام سجودی توسروندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه دانشگاه شمال آمل

چکیده

یکی ازموضوعاتی که اخیرادر مبحث پدافند غیرعامل توجه زیادی به آن شده است ، موضوع خرابی پیش رونده درسازه ها می باشد.خرابی پیش رونده به صورت گسترش یک گسیختگی موضعی اولیه ازیک المان به المان دیگر که درنهایت منجربه فروپاشی کل سازه یا بخش بزرگی از آنمی شود تعریف می گردد.خرابی پیشرونده هنگامی رخ می دهد که یک عضو اصلی یا اعضای کلیدی سازه شکسته شوند، سپس شکست عضو به سمت تخریب اعضای مجاور گسترش یافته و در نهایت کل سازه یاقسمتی از آن فرو ریزد . مطالعات اخیری که توسط دیگرمحققین صورت پذیرفت نشان می دهد که درنظرگرفتن ومحاسبه اثرات سه بعدی و همچنین وجود دال های بتنی سقف ، نقش تعیین کننده ای درپاسخ خرابی پیش رونده دارد . دراین مقاله بااستفاده ازنرم افزارآباکوس ، از روش مدل سازی المان محدود سه بعدی که نمایش دهنده یک ساختمان کامپوزیتفولادی 02 طبقه است با هدف تحلیل خرابی پیش رونده، ساخته شد و تحت شرایط حذف دوستون ، موردبررسی قرارگرفت. همچنین برای بررسیرفتارساختمان تحت شرایط حذف متوالی ستون ها، ازروش تحلیل دینامیکی غیرخطی استفاده شده است. دراین تحقیق چهار سناریوی حذف ستون مورد مطالعه قرارمی گیرد و همچنین پاسخ دال ها نیز ارزیابی خواهدشد. نتایج حاکی از آنست که حذف ستون های انتخاب شده همیشه منجربه ایجادمفصل پلاستیک نمی شود و تشکیل شدن مفصل پلاستیک به شرایط حذف ستون های مختلف وابسته است. بعدازحذف ستون ها ، نیروها، بیشتر در تیرهای مجاور بازتوزیع شده اند و تیرهایی که از ستونِ حذف شده دورترهستندکمترآسیب دیده اند

کلیدواژه ها

گسیختگی پیشرونده ، حذف متوالی ستون ، بادبند همگرا ، ساختمان فولادی بلند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.