نقش معلم در رشد اجتماعی دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر
- کد COI اختصاصی: MISCONF01_1880
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 80
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث ، دانشگاه پیام نور واحد قم
کارشناسی ادبیات فارسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
کارشناسی علوم تربیتی ،دانشگاه پیام نور بم
چکیده
انسان موجودی است که با جبرهای گوناگونی همراه است ؛یعنی رفتارهایی که از خود بروز می دهد تحت تاثیر عواملی است که از پیش از تولد و دوران انعقاد نطفه تا محیط ، تغذیه و وراثت ، در او موثر بودهاند. هر چه آدمی بتواند بر این جبرها فایق آید، تربیت او بهتر و صحیح تر است .اساسا کار معلمان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت این است که بتوانند این عوامل جبری را به نحو احسن به فرد منتقل کنندیعنی وراثت خوب، محیط مناسب ، تغذیه حلال و تربیت درست را برای او ایجاد کنند تا زمینه انتخاب آزاد و آگاهانه او فراهم آیدیا اینکه اگر کسی عوامل جبری نامناسبی او را احاطه کرده اند، معلم به گونه ای عمل کند که بتواند تاثیر این عوامل را بشکند و از آن میان، راه درست را بنمایانداگر. شخصیت معلم دارای صفات انسانی از قبیل : مهرورزی ، نوعدوستی ، درست کاری ، همکاری ، خویشتن داری و ایمان باشد، طبعا تقلید از چنین ویژگی هایی ، سلامت روانی کودک و امنیت آینده جامعه را تضمین خواهد کرد. با این توصیف ، »معلم « به عنوان یکی از مهم ترین الگوهای مورد وثوق جامعه ، نقش بسیار حساسی در رفتار افراد جامعه ، به ویژه در میان دانش آموزانداشته و آموزش و پرورش نیز بیش از هر زمان دیگری به عنوان رکن اصلی توسعه و بالندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه قلمداد شده و به منزله قدرتمندترین ابزار شکل دهی آیندهیک کشور و پایداری و تداوم تاریخ و فرهنگ یک جامعه به شمار می رود. بنابراین باید پذیرفت که کیفیت و قابلیت های معلمان شاغل در نظام آموزشی ، آیینه تمام نمای کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه اندمعلم . نه تنها از طریق آموزش که از طریق نقش الگویی خویش ، درهای معرفت و دانش را به روی انسان می گشاید و راه و رسم زندگی را برای وی ترسیم می نماید و انسان را به مراحلی از کمال می رساند که قرآن از او به عنوان اسوه و الگو نام می برد. لذا معلم باید باآگاهی و درایت بتواند به تاثیراتی که مخالف با هدف دقیق و شناخته شده اوست و از دنیای خارج از مدرسه ، در ذهن دانش آموزان ایجاد می شود، با توسعه ارزشهای اخلاقی و مدنی ، نقشی اساسی در تربیت اخلاقی ، اجتماعی و معنوی شهروندان جامعه ایفا کند، تا با ارتقای حقوق انسانی ، رفتار آزادمنشانه و تایید ارزشهای مورد نیاز عصر، مانند احترام به شان و مرتبه انسان، سعه صدر، همبستگی و حمایت متقابل ، افراد بشر رایاری رساند. چرا که معلم تنها فرد ذی صلاح و ذی نفوذی است که می تواند با شناساندن ارزشهای اجتماعی ، از نسلی به نسلی دیگر،آنهارا متناسب با اجتماع و در عین حال روشن فکر، مترقی و متجدد بار آورده و نحوه نگرش وی به زندگی را تغییر دهد. در چنین رسالتی است که سنگینی و عمق مسئولیت معلم آشکار می شود. زیرا آموخته های وی مستقیما در خانواده و جامعه منعکس شده و افراد بشر را در ورود بهتر به زندگی فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی یاری رسانده و با پرورش منابع انسانی به توسعه مادی ومعنوی جامعه کمک می کند.کلیدواژه ها
تربیت ، معلم ، دانش آموزان ، نقشمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.