بررسی نقش و جایگاه اعتقاد به مهدویت در تحقق عدالت جهانی ؛از منظر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر
  • کد COI اختصاصی: MISCONF01_1514
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین عزیزپورنودهی

شهرستان رودبار. منطقه عمارلو

چکیده

اعتقاد به مهدویت در نهج البلاغه موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نوشته می شود. همچنین در رابطه با موضوع عدالت جهانی از منظر نهج البلاغه و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل و تفکراست .پژوهش گران در رشته الهیات و معارف اسلامی همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. نهج البلاغه از عالی ترین درجه اعتبار و سند برخوردار میباشد و سخنان برگزیده امیرمومنان علیه السلام در این کتاب، بیانگر اسلام راستین و ترجمه شیوایی از قرآن کریم است . باید به این حقیقت توجه داشت که هرچند در کشمکش های عقیدتی و مجادله مذهبی میان شیعه سنی ،و خلافت بلافصل امیرمومنان علی علیه السلام مورد گفتگو است ، لیکن جلوه دیگر شخصیت امام (ع)که نمونه انسان کامل و داور عادل و کلید قرآن است ؛ جای هیچ گونه بحث و گفتگو نیست . بدین جهت ، گفتار او می تواند جداکننده حق از باطل ، و معیار و الگویی باشد تا با اتکا به آن حقیقت و واقعیت روشنتر گردد.در مقاله حاضر تلاش شده است که بررسی نقش و جایگاه اعتقاد به مهدویت در تحقق عدالت جهانی از منظر نهج البلاغه بیشتر و دقیق تر شرح داده شود. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و استفاده از منابع نظری و تئوری درباره اعتقاد به مهدویت در نهج البلاغه و عدالت جهانی از منظر نهج البلاغه است . طرح مباحث مهدویت و تحقق عدالت جهانی و آشنایی و تبیین آن امری لازم و ضروری است ؛ و ضروری تر از آن، بررسی و معرفی جانشینان و حجت زمان توسط پیامبر اسلام صلی االله علیه وآله و ائمه علیه السلام یکی بعد ازدیگری تا آخرین آنها می باشد. هدایت و روشنگری مردم توسط انبیا و اولیای الهی از اساسی ترین مقولاتیاست که باید بدا ن توجه گردد. بدون وجود هدایتگر و راهنما امکان رسیدن به کمال و سعادت وجود ندارد. لذ اپس از طرح مباحث رسالت و نبوت، مسئله امامت مورد بررسی قرار می گیرد؛ و پس از آن به دلیل غیبت امام،طرح مباحث مهدویت و تحقق عدالت جهانی از جنبه ها و ابعاد مختلف قابل طرح و بررسی خواهد بود تا با کشفابعاد آن، ضرورت طرح مباحث روشن گردد .با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت نظرات پژوهشگران رشته الهیات و معارف اسلامی پیرامون مقولههای ارائه شده در این رابطه کاملا صحیح و مبتنی بر واقعیت است.

کلیدواژه ها

اعتقاد ، عدالت ، مهدویت ، نهج البلاغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.