مطالعه آزمایشگاهی پیش بینی دبی روگذری موج در موجشکن های توده سنگی دوسکویی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE05_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدنوید مقیم

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

پریسا ستایش

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

امیر مستقیمان

دانشجوی دکتری، دانشگاهA&Mتگزاس، ایالات متحده آمریکا

چکیده

نظر به وجود خطوط ساحلی قابل توجه در سواحل کشور و همچنین ضرورت حفاظت و بهره برداری موثر از این مناطق ، مطالعات و تحقیقات در زمینه مهندسی سواحل به عنوان یکی از اولویت های حیاتی در برنامه ریزی توسعه کشور مطرح است . دیوارهای ساحلی در این راستا به عنوان یکی از عوامل اساسی در زمینه مهندسی دریا با هدف حفاظت از سواحل ، نهادهای طبیعی و همچنین فراهم ساختن فضایی آرام جهت پهلوگیری شناورها از نقش بسزایی برخوردار هستند. در این بین ، سازههای حفاظت ساحلی تودهسنگی (موجشکن ها) به عنوان گزینه های رایج محسوب می شوند که در سه گروه سنتی ، تک سکویی و دوسکویی طراحی می شوند. موجشکن ها همچنین می توانند نقش مهمی در تاسیسات آبشیرین کن های دریایی داشته باشند. در پژوهش حاضر، دبی روگذری موج به عنوان یکی از رویکردهای مهم در طراحی موجشکن های دوسکویی مورد بررسی قرار گرفته است . با توجه به این که تا کنون رابطه ای برای دبی روگذری موج در موجشکن دوسکویی ارائه نشده است ؛ در پژوهش حاضر با استفاده از دادههای آزمایشگاهی ، با بررسی روابط موجود برای موجشکن تک سکویی ، رابطه دبی روگذری موج برای موجشکن دوسکویی ارائه شده است . در این رابطه با استفاده از ضریب نوآورانه ی اثر ارتفاع سکوی دوم، رابطه ی پیشنهادی قادر به پیش بینی دبی روگذری موج برای موجشکن دوسکویی با دقت بسیار بالایی است .

کلیدواژه ها

موج شکن توده سنگی ، موجشکن دوسکویی ، روگذری موج، مطالعه آزمایشگاهی ، آبشیرین کن های دریایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.