فاطمیان و آل بویه: بازرگانی دریایی خلیج فارس و دریای سرخ
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: HLSPCONF09_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 122
نویسندگان
استادیار و هیات علمی دانشگاه لرستان
دبیر.کارشناسی ارشد جغرافیا
چکیده
آل بویه با تسلط بر اوضاع سیاسی خلافت عباسیان، عهده دار تمام امور خلافت شد. با ظهور این دولت در سده چهارم هجری که تجارت دریایی با افول مواجه شده بود، بازرگانی دریایی در جهان اسلام دچار تحولاتی شد. بنادر خلیج فارس در نتیجه امنیت و ثبات ایجاده شده توسط آل بویه، مرکزیت تجارت بین المللی را در دست گرفت. از سوی دیگر دولت فاطمیان نیز تغییر مسیر بازرگانی دریایی به سوی دریای سرخ را در راس برنامه های خود گنجاندند. لذا این مقاله به روش توصیفی–تحلیلی به بررسی بازرگانی دریایی این دو دولت درحوزه خلیج فارس و دریای سرخ می پردازد. در این مقاله ضمن شناخت مهم ترین بنادر تجاری حوزه خلیج فارس و دریای سرخ، بازرگانی دریایی آل بویه و فاطمیان در این بنادر نیز بررسی می شود. دستاورد پژوهش حاکی از آن است که فاطمیان و آل بویه بدون برانگیختن کوچک ترین حساسیت قدرت رقیب، در صدد تحقق اهداف اقتصادی و سیاسی خویش بودند. به طوری که بازرگانان آنان در بنادر تجاری یکدیگر بدون کوچک ترین مشکلی سرگرم فعالیت اقتصادی بودند. از سوی دیگر قدرت ها با آگاهی از تاثیر اقتصاد در اقتدار سیاسی، در صدد بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی قلمرو خویش و در نتیجه افزایش اقتدار سیاسی و پیشی گرفتن از قدرت های رقیب بودند.کلیدواژه ها
بازرگانی دریایی، فاطمیان، خلافت عباسیان، آل بویهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.