مطالعه علل و عوامل موثر بر بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی از منظر صاحب نظران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF09_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فرنگ

دکترای رشته مدیریت آموزش عالی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

هدف کلی این پژوهش، مطالعه علل و عوامل موثر بر بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی از منظر صاحب نظران می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی- کتابخانه ای است. اطلاعات موردنیاز آن از طریق بررسی اسناد و مدارک دانشگاهی (کتب، مقالات، پایان نامه ها) و همچنین جستجو در شبکه جهانی اینترنت گردآوری شده است. امروزه معضل بیکاری دانش آموختگان از جمله مسائلی است که در ایران و سایر کشورها توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است. در بسیاری از تحلیل های اقتصادی، بیکاری موجود در اقتصاد ایران به عنوان بیکاری ساختاری (ناشی از عدم تطابق مهارت های افراد با نیازهای شغلی کارفرما) معرفی شده است. یافته ها حاکی از آن است که علل و عوامل موثر بر بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی شامل مواردی همچون ناتوانایی ساختارهای کشور در ایجاد فرصت های شغلی، نبود استخدام در بخش های دولتی، افزایش تعداد دانش‎آموختگان دانشگاه، عدم آشنایی دانش‎آموختگان با کارفرمایان، نبود اطلاعات کافی از وضعیت بازار کار، عدم تناسب بین رشته‎های آموزشی با نیازهای بخش اشتغال، کمبود تقاضا از سوی بازار کار و افزایش عرضه نیروی انسانی توسط دانشگاه ها، فقدان مهارت ها و صلاحیت های حرفه ای، پایین بودن نرخ بهره وری نیروی کار، و پدیده چند شغلی بودن نیروی کار شاغل می باشد و این عوامل سبب شده است هر ساله نرخ بیکاری در اکثر کشورها افزایش یابد. بنابراین، اصلاح سیاست های پولی، مالی، مالیاتی و ارزی برای ثبات بخشیدن به فضای اقتصاد کلان، اصلاح سیاست های اعتباری، اصلاح نظام بانکی، ایجاد شرایطی رقابتی در بازارهای مختلف و بهبود محیط کسب وکار از طریق واگذاری بنگاه های دولتی، عدم مداخله در قیمت گذاری محصولات در بازار کالا، مقررات زدایی برای شروع کسب وکارها، اصلاح سیاست های تجاری و تعرفه ای و اصلاح شرایط بازار انرژی به منظور بهبود وضعیت بازار کار و ایجاد اشتغال توصیه می شود.

کلیدواژه ها

عوامل، بیکاری، دانش آموختگان، نظام آموزش عالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.