آموزش "جهت های جغرافیایی" - درس ششم مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی اشراق
- کد COI اختصاصی: CPESS01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
کارشناسی پیوسته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، زنجان
چکیده
درس پژوهی، مدل ژاپنی پژوهش مشارکتی معلمان در مدرسه و کلاس درس برای بهسازی مستمر آموزش، غنی سازی یادگیری و پرورش حرفه ای معلمان است. درس پژوهی، پژوهشی است که بر چرخه یادگیری گروهی، کیفی، مشارکتی و مداوم کارگزاران آموزشی شامل تبیین مساله، طراحی، عمل، بازاندیشی و بازبینی یافته ها، استوار است. در این روش، معلمان در ابتدا مسائل آموزشی مدرسه را از طریق آسیب شناسی بالینی بررسی کرده و سوالات پژوهش در کلاس درس را تبیین نموده، سپس طرحی برای انجام پژوهش مشارکتی در آموزش پیشنهاد می کنند و آنگاه آن را به اجرا گذارده و سپس به ارزیابی و بازبینی فرایند عمل می پردازند. این فرایند، یادگیری از یکدیگر را به صورت مشارکتی سازماندهی می کند و در عمل ظرفیت مدارس را برای گسترش یادگیری سازمانی، تولید و به کارگیری دانش حرفه ای در مدارس و گسترش ظرفیت تغییر خود پایدار را افزایش می دهد. از این طریق مدرسه به سازمان یادگیرنده تبدیل می شود، یعنی مکانی که محل رشد مدیر، معلم، دانش آموز و اولیای آن ها است. پژوهش حاضر با هدف درس پژوهی انجام گرفته است. ابتدا با تشکیل تیم درس پژوهی و در ادامه بررسی محتوای کتاب های درسی دانش آموزان، یک موضوع را از کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی انتخاب کردیم سپس با طراحی واحد یادگیری و تهیه و تولید ابزار و تجهیزات آموزشی، آماده اجرای واحد یادگیری شدیم و پس از انجام تدریس اول و دریافت بازخوردها، با تفکر و تامل بر روی بازخوردهای دریافتی، آماده تدریس دوم شدیم. مهم ترین یافته ما در این پژوهش، کسب توانایی تدریس مستقل و همکاری و مشارکت با یکدیگر در طراحی واحد یادگیری بود.کلیدواژه ها
درس پژوهی، مطالعات اجتماعی، جهت های جغرافیایی، پایه چهارم ابتدایی، آموزش و پرورشمقالات مرتبط جدید
- بررسی اهمیت و ضرورت متغیر خودشکوفایی در دانش آموزان مقطع ابتدایی و تاثیر مولفه های تفکر خلاق بر آن
- بررسی تهدیدها با فرصت های کلاس های چندپایه
- واکاوی پیامدهای معلم یاری دانش آموزان در فرایندهای تعلیم و تربیتی آنان از دریچه تجربه زیسته معلمان کلاس های چندپایه
- تعیین اثربخشی بازی درمانی تعامل والد محور بر کاهش تنیدگی والد-کودک کودکان دوره ابتدایی
- اثربخشی بازی درمانی مبتنی بر ارتباط بر نشانه های اختلالات رفتاری دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر مشهد
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.