بررسی حذف رنگ اسید بلو۱۱۳ با استفاده از جاذب سبز از محلول های آبی: مطالعه سینتیک و ایزوترم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم پزشکی و بهداشت با رویکرد ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: MSHCONG08_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد بهرامی اصل

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

علی سلیمی فرد

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سیدبهزاد نظری

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

یوسف رشتبری

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

یوسف پورعشق

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

پیمان پورعلی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

عمده ترین آلاینده های زیست محیطی که در پساب صنایع مختلف از جمله نساجی وجود دارند رنگ ها می باشند، که می تواند با ورود به محیط های آبی سبب ایجاد مشکلاتی هم چون کاهش قابلیت نفوذ نور، ایجاد آلرژی و سرطان شود. یکی از موثرترین و کاربردی ترین روش ها در حذف رنگ، فرایند جذب سطحی می باشد، لذا هدف مطالعه حاضر مقایسه کارایی کربن فعال پوشش داده شده با کامپوزیت AC-ZnO به عنوان جاذب برای حذف رنگ اسید بلو ۱۱۳ از محیط های آبی می باشد. در مطالعه حاضر از روش غوطه وری برای کربن فعال پوشش داده شده با کامپوزیت AC-ZnO استفاده شد. ساختار و مرفولوژی کامپوزیت با استفاده از تکنیک های FTIR و XRD بررسی شد. پارامترهای موثر در این فرایند از قبیل زمان واکنش، pH محلول رنگی، مقدار کامپوزیت و غلظت اولیه رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. ایزوترم و سینتیک جذب در غلظت های مختلف برای ارزیابی فرایند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیزهای فیزیکی- شیمیایی صحت ساختار کامپوزیت را تایید کرد. شرایط بهینه برای رنگ اسید بلو ۱۱۳ (با غلظت ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر، دوز کامپوزیت ۰/۵ گرم بر لیتر، زمان واکنش ۱۵ دقیقه و pH برابر ۳ برابر %۲/۹۸ حاصل شد. نتایج حاصل از مطالعه ایزوترم و سینتیک جذب برای رنگ نشان داد که فرآیند جذب از ایزوترم فروندلیچ و سینتیک شبه درجه دوم تبعیت می کند. از طرفی مطالعه حاضر نشان داد که می توان از فن آوری تثبیت نانوذره بر روی کربن فعال به عنوان یک جاذب موثر و کارآمد جهت حذف رنگ از محلول های آبی استفاده کرد

کلیدواژه ها

جذب سطحی، کربن فعال، نانوذرات ZnO، سنتز سبز، رنگ اسید بلو ۱۱۳

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.