بررسی بار اقتصادی درمان بیماری سندورم تخمدان پلی کیستیک در شهر تهران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 32، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_DMED-32-5_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 85
نویسندگان
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
گروه اقتصاد و مدیریت دارو، دانشکده داروسازی شهید بهشتی، تهران، ایران
گروه مدیریت و اقتصاد دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از پیچیده ترین و درعین حال شایع ترین ناهنجاری ها در زنانی است که در سن بارداری قرار دارند. همچنین این سندروم منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و تومورهای اندومتریال نیز می شود. هدف از این تحقیق، توصیف میزان و چگونگی هزینه درمان بیماران مبتلا در سال ۱۴۰۲ در شهر تهران و بررسی تاثیر اقتصادی آن در کیفیت زندگی ایشان می باشد.مواد و روش ها: این پژوهش شامل طراحی یک پرسشنامه بر روی ۳۸۴ بیمار بود. از آماره های توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن داده ها، از ضرایب چولگی و آزمون کشیدگی، ارتباط بین متغیرها از آزمون ناپارامتری ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها نیز از نرم افزار SPSS ورژن ۲۶ استفاده شد.نتایج: یافته ها نشان داد که بار اقتصادی این بیماری به ازای هر بیمار به طور متوسط حدود ۹۰ میلیون تومان در سال تخمین زده می شود. در این بررسی، هزینه های مستقیم پزشکی، بیشترین سهم و سپس هزینه های غیر مستقیم پزشکی و در نهایت هزینه های غیرمستقیم (ناملموس) قرار داشتند.نتیجه گیری: سندروم تخمدان پلی کیستیک بار عظیم اقتصادی دارد و هزینه های بسیار زیادی را بر خانواده ها و سیستم های اقتصادی و بیمه ای کشور وارد می سازد. از این رو پیشنهاد می شود تا سیاستگذاران حوزه بهداشت و درمان از طریق اطلاع رسانی مناسب جهت رعایت سبک زندگی سالم، انجام منظم فعالیت های فیزیکی و رژیم غذایی مناسب که در پیشگیری از این سندروم نقش بسزایی دارند، بار اقتصادی این بیماری را کاهش دهند.کلیدواژه ها
سندروم تخمدان پلی کیستیک, ناهنجاری های اندوکرین در زنان, سن بارداری, بار اقتصادیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.