سوزن دوزی های ایرانوآغاز شروع این هنر در تاریخ

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در علوم انسانی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM13_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس کرمی

دانشجوی رشته طراحی و دوخت داشکده ملی مهارت نجف آباد سمیه

مهدیه کرباسیان

دانشجوی رشته طراحی و دوخت دانشکده ملی مهارت نجف آباد سمیه

چکیده

شاید بتوان گفت از زمانی که انسان توانست پشم حیوانات اهلی را به نخ تبدیل کند سوزن دوزیهای سنتی شکل گرفته .ارتور پاپ مورخ و محقق امریکایی درباره ی قدمت سوزن دوزی هایایران اینگونه می گویید ( قدمت سوزن دوزی های ایران به اندازه ی قدمت سفال سازی و خانهسازی است که عمری حدود ده هزار سال تخمین زده میشه)هرچند امروزه از سوزن دوزی ها برای تزیین پوشاک و ... استفاده می شود در گذشته این سوزندوزی ها ازش های اعتقادی وباور های اجتماعی و اقتصادی را بیان می کرد و راه ارتباطی بین مردمبوده .نقش های به جا مونده بر روی اثار های به جا مونده از فلات ایران بیان گر این است که زیبایی درپوشش و اراستگی بخش جدانشدنی فرهنگ غنی ایران است که یکی از نمونه های این آثار (جامسیمین مرودشت) که برای دوره ی عیلامی بوده به خوبی نشان دهنده ی ظاهر و لباس کارشده ونشان دهنده ی باور های آن زمان است. در این مقاله خلاصه ای از سوزن دوزی های ایران وقدمت آن ها را بررسی می کنیم.

کلیدواژه ها

سوزن دوزی ، سنتی ، اصفهان، ترکمن، بلوچ، اصفهان، گلابتون، نقده دوزی، ابریشم دوزی دهیک دوزی پته دوزی، سکمه دوزی، خراسان، کرمانشاه ، گلیم جاجیم، موج بافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.