CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی امکان ذخیره سازی نفت خام در مغارهای زیر زمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی غرب استان فارس)

عنوان مقاله: بررسی امکان ذخیره سازی نفت خام در مغارهای زیر زمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی غرب استان فارس)
شناسه ملی مقاله: PTCE01_029
منتشر شده در اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

نسرین انجم شعاع - دانشجووی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت
حجت اله رنجبر - استاد،دانشگاه شهید باهنر کرمان
سعید کریمی نسب - استادیار،دانشگاه شهید باهنر کرمان

خلاصه مقاله:
عوامل متعددی مانند نوسانات قیمت، میزان تقاضای بازار و مسائل سیاسی صادرات و مصرف داخلی نفت خام، گازطبیعی و فراوردههای آن را تحت تاثیر قرار میدهند. لذا امروزه در اکثر کشورها ذخیرهسازی نفت خام، گاز و فرآوردههای نفتی به عنوان طرح ملی و استراتژیک مورد توجه می باشد. طرح ملی ذخیرهسازی نفت و گاز در ایران در سال- های اخیر مورد توجه قرارگرفته و در حال اجرا میباشد. محدوده غربی استان فارس با داشتن شرایطی از جمله دارابودن میدانهای نفت و گاز، خطوط انتقال فرآوردههای نفتی و گاز، پالایشگاههای فعال و در دست احداث، از جمله مناطقی است که میتوان آن را برای احداث مخازن ذخیرهسازی زیرزمینی نفت خام و گازطبیعی واجد شرایط دانست.در این مطالعه با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی و در نظر گرفتن معیارهایی مانند راه، پالایشگاه، میدانهای نفت و گاز، بازار مصرف، زمینشناسی، تکتونیک، آبهای سطحی، مورفولوژی، مناطق اسکان، آبراههها، مناطق زلزله خیز و غیره، مناطق مناسب جهت ذخیرهسازی نفتخام و گازطبیعی مشخص گردید. در این تحقیق از روشAHP جهت تعیین وزن معیارها استفاده گردید. سپس تلفیق نقشهها با استفاده از روش همپوشانی شاخص انجام پذیرفت. مناطق مشخص شده با استفاده از روشهای آماری تهیه گردید

کلمات کلیدی:
ذخیره سازی، سیستم اطلاعات مکانی، مکانیابی، مغارهای زیرزمینی/AHP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/215460/