تاثیرمجتمع های چند منظوره برارتقاء تعاملات اجتماعی در شهر اراک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU10_408
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده علاقمند

دکتری معماری ،استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

فاطمه رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک :

چکیده

انسان موجودی اجتماعی ای است وبرقراری ارتباط وتعامل با محیط اطرافیکی از نیازهای اساسی اوبه شمار می آید وبرای ادامه ی حبات باید به آن توجه کرد. به این ترتیب باید در فضای شهری عمومی تمهیداتی اعمال کرد تاانسان بتواند به این نیاز اساسی پاسخ بدهد علاوه بر آن رعایت نکاتی وعوامل محیطی برای بهبود وارتقاء تعاملات در ،حائز اهمیت است از جمله احساس امنیت ، پویایی ، احساس آرامش و...که در صورت بی توجهی به هرکدام از آن ها این نیاز مهم یعنی اجتماعی بودن کامل پاسخ داده نمی شود .بنابراین وجود فضاهای عمومی با رعایت نکات باعث برطرف شدن هرچه بهتر این نیاز می شود.مجتمع های چند منظوره به عنوان فضاهایی که انواع مختلفی از فعالیت ها از جمله تجاری ، فرهنگی و تفریحی و... را در خود جای دادهاند، نقش مهمی در توسعه شهرها و اجتماعات دارند. این مجتمع ها نه تنها به بهبود کیفیت زندگی ساکنان کمک می کنند بلکه تعاملات اجتماعی را نیز تقویت می کنند .در این مقاله ، تاثیر مجتمع های چند منظوره بر ارتقاء تعاملات اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا، نگاهی به ویژگی ها و اهداف این مجتمع ها از جمله ایجاد ارتباطات اجتماعی فعال، افزایش تنوع فرهنگی و ایجاد فضاهای مشترک برای تعامل اجتماعی خواهیم داشت . سپس ، اثرات مثبت این مجتمع ها بر تقویت ارتباطات اجتماعی ، افزایش همبستگی و انسجام اجتماعی ، و ترویج فعالیت های اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار می گیرد . با توجه به اهمیت این موضوع، این مقاله به ترویج استفاده از مجتمع های چند منظوره به عنوان ابزاری برای بهبود تعاملات اجتماعی و افزایش انسجام اجتماعی می پردازد.

کلیدواژه ها

مجتمع چند منظوره، تعاملات اجتماعی ، انسجام اجتماعی ، توسعه شهری ، فرهنگ ، جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.