بررسی نقش مدیریت توانمندساز در توسعه شهری در شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU10_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکمال لارتی تبار

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه،ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش مدیریت توانمندساز در توسعه شهری در شهر کرمانشاه می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی واز نظر روش انجام دادن تحقیق توصیفی است . جامعه آماری این تحقیق ، شامل کلیه شهروندان شهر کرمانشاه می باشند. تعداد حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد ۳۸۴ نفر و بر اساس تصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه می باشد که مشتمل بر دو پرسشنامه مدیریت توانمندساز و توسعه شهری می باشد. روایی ابزار پژوهش به شیوه صوری و محتوایی تایید شده و پایایی آن نیز بر اساس آلفای کرونباخ به میزان ۸۷/۰ مورد اثبات واقع گردیده است . داده های گردآوری شده در نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که مدیریت توانمندساز در توسعه شهری در شهر کرمانشاه تاثیر مثبت و معناداری داشته است و با توجه به سطح معناداری بدست آمده از آزمون (کمتر از ۰۵/۰ شده است )، درمی یابیم که مدل رگرسیون در حالت برازش مناسب می باشد. برای ارزیابی موثر بودن مدیریت توانمندساز به عنوان متغیر پیش بین و توسعه پایدار شهری به منزله متغیر وابسته در معادله ی رگرسیون سنجش شدند. طبق مندرجات جدول بالا مدل ارزیابی شده معنی دار می باشد (۵ ۰/۰p< ، .( =۱۵۴/۲۰F بنابراین فرضیه مدنظر در پژوهش حاضر مورد تائید بوده و مدیریت توانمندساز بر توسعه پایدار شهری موثر است . مقدار بتای ارائه شده برابر ۳۸./ میباشد که نشانگر آن است که با تغییریک واحد در شاخص مستقل ۳۸./ تغییرات در شاخص وابسته ایجاد می گردد. در حقیقت زمانیکه در سیستم شهری و در موقعیت ها و سازمان های مربوطه مختلف از مدیریت کارامد و توانمندساز که بتواند مردم و نیروهای تحت امر خویش را توانمند نموده و از پتانسیل آنها استفاده نماید، این امر می تواند زمینه ساز توسعه متناسب و پایدار شهر گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت ، توانمندسازی ، توسعه شهری ، شهر کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.