بهره گیری از الگوهای پایداری معماری بومی منطقه بوشهر در طراحی معماری پایدار امروز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU10_363
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 201
نویسندگان
دانشیار گروه معماری دانشگاه زنجا ن
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری پایدار دانشگاه زنجا ن
چکیده
توسعه سریع شهرنشینی در ایران منجر به ایجاد فضاهای شتابزده و طراحی نشده گشته است . معماری معاصر کشور در وضعیتی میان گذشته و آینده قرار دارد و در جستجوی یافتن مسیر خود به سر می برد. در این میان، معماری معاصر شهر بندری بوشهر با چهرهای آشفته و بی هویت ، نتوانسته است اصالت و هویت خود را آن طور که شایسته است ، نمایان سازد. بسیاری از بناهای تازه احداث شده در این شهر، هیچ گونه همخوانی و تناسبی با بافت تاریخی و ارزشهای فرهنگی و بومی منطقه ندارند و به نوعی ، معماری بی هویتی را به نمایش می گذارند.یکی از دلایل سردرگمی در معماری معاصر بوشهر، عدم وضوح اندیشه های پشت آن است . اگر اندیشه ای روشن برای امروز وجود داشته باشد، معماری می تواند به راحتی هویت خود را بازیابد.یکی از راهکارهای موثر برای دستیابی به این اندیشه ، رجوع به معماری بومی و گذشته بندر بوشهر است . این نوع معماری به طور کامل منطبق بر شرایط محیطی ، فرهنگی و اجتماعی منطقه شکل گرفته و در ذات، با بستر خود هماهنگ است . به عنوان یک معماری پایدار و همساز با زمینه ، می تواند مرجع مناسبی برای بازیابی هویت و معنا در معماری معاصر بوشهر و به عنوان یک منبع الهام غنی برای طراحی پایدار امروز باشد. هدف این مقاله رجوع به معماری بومی و گذشته شهر بندری بوشهر در راستای بازشناسی اصول طراحی پایدار آن به عنوان راهحلی در جهت معنابخشی و احیای معماری معاصر شهر بوشهر است .کلیدواژه ها
معماری بومی بوشهر - هویت در معماری - طراحی پایدار - معماری پایدار در بوشهر- بافت قدیم بوشهرمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.