تاثیر نسبت مواد تشکیل دهنده و شرایط عمل آوری بر ترمیم بتن های ترک خورده با عامل خودترمیم زیستی پاششی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU10_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا دولتی پیش حصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی ، دانشگاه آزاد اسلامی ،گروه مهندسی عمران واحد فومن و شفت

میرعلی محمد میرگذار

دانشیار گروه عمران، دانشکده فنی ، دانشگاه آزاد اسلامی ،گروهمهندسی عمران واحد فومن و شفت

چکیده

ترمیم های شیمیایی و استفاده از رزین ها در مسدود کردن ترکهای سازه های بتنی بسیار رایج است اما روش های نوینی همچون ترمیم بیولوژیک که بر پایه تولید رسوبات معدنی توسط باکتری ها استوار است ، به تدریج در حال رشد و توسعه در صنایعی عمرانی هستند. در این مطالعه با تعریف ۷ طرح اختلاط و استفاده از دو پوزولان دوده سیلیسی و زئولیت به ترتیب با ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد و ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد به عنوان جایگزین سیمان، نمونه های مکعبی فشاری ساخته شده. آزمون های مقاومت فشاری و جذب آب نهایی بر روی این نمونه ها انجام شد. جهت ارزیابی اثر ترمیمی عامل بیولوژیک ، در سن ۷ روزه، نمونه های فشاری زیر جک بتن شکن تا ۹۰% مقاومت فشاری، بارگذاری شده و پس از ترک خوردگی تحت شرایط عمل آوری مختلف قرار گرفتند. مقایسه نتایج مقاومت فشاری بدست آمده تا سن ۹۰ روز و همچنین جذب آب در سن ۲۸ روز بین نمونه های سالم و نمونه های ترک خورده در سن ۷ روز نشان داد که در سن ۲۸ روز طرح حاوی ۱۰% دوده با ۷.۲۹% بیشترین افزایش و طرح حاوی ۳۰% زئولیت با ۶.۱۲% کمترین افزایش مقاومت فشاری را داشت . همچنین در سن ۹۰ روز، عملکرد طرح حاوی درصد ۳۰ زئولیت و درصدهای ۵ و ۱۰ دوده نسبت به سایر طرح ها بهتر بود. کمترین میزان افزایش جذب آب در سن ۲۸ روز در مقایسه نمونه های آسیب دیده و سالم به عنوان معیاری برای بررسی اثر ترمیم در شرایط هوای آزاد متعلق به طرح SF۵ و به میزان ۸۸.۲۱% بود. در گروه زئولیت نیز طرح Z۳۰ با ۵۴.۲۴% درصد افزایش ، کمترین افزایش را در میزان جذب آب نشان داد.

کلیدواژه ها

خودترمیمی، ترک بتن، زئولیت، دوده سیلیسی، ترمیمترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.