مدلسازی عددی و ارائه مفصل حرکت گهواره ای به همراه نیروی بازگرداننده تحلیل شده دیاگرام آزاد
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی و پنجمین کنفرانس بین المللی سازه و فولاد
- کد COI اختصاصی: ISSS13_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
دانشجوی دکتری، پژوهشکده مهندسی سازه، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران
دانشیار، پژوهشکده مهندسی سازه، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران
چکیده
در ساختمان های بلند استفاده از ایزولاسیون لرزه ای به دلایل متعدد عملا امکان پذیر نمی باشد. با توجه به این موضوع پیشنهاد می گردد که قسمتی از طبقات فوقانی سازه که در حین زلزله دارای بیشترین میزان شتاب خواهد شد جداسازی گردد. این مهم معمولا با استفاده از جداساز های لرزه ای صورت می پذیرد. در این تحقیق استفاده از ستون های دارای حرکت گهواره ای برای جداسازی لرزه ای ای سازه ها پیشنهاد می گردد. با توجه به این که ستون های با حرکت گهواره ای اغلب با مفصل یک طرفه در پایین ستون مورد استفاده قرار میگیرند، در ایزولاسیون لرزه ای با این ستونها بایستی مفاصل حرکت گهواره ای در بالا وپایین ستون تشکیل گردد. از آنجائیکه در مفاصل گهواره ای تمرکز تنش در گوشه های ستونها سبب خرد شدگی بتن و تغییر در مشخصه های عملکردی آنها میگردد، مدل سازی این مفاصل بایستی با دقت بالا صورت گیرد تا عملکرد سازه در حین وقوع زمین لرزه بدرستی برآورد گردد. در این تحقیق به ارائه روشی برای مدلسازی دقیق این مفاصل پرداخته شده است. نتایج حاصله از بکار گیری این روش مدل سازی برای ستونها در تحلیل سازه ای با جدا سازی لرزه ای در طبقات فوقانی مورد بررسی قرار گزفته است. همچنین مدلی برای برآورد اثر کابلهای میانی در این ستونها که جهت ایجاد نیروی بازگردانندگی برای آنها استفاده میشوند ارائه شده است. علاوه بر این در خصوص اثرات تمرکز تنش در حین حرکت گهواره ای در لبه های این ستونها نیز مدلسازی عددی انجام پذیرفته و راهکارهائی جهت کاهش اثرات خسارت در آنها ارائه شده است.کلیدواژه ها
حرکت گهواره ای، کنترل سازه، نیروی بازگردانندگی، سیستم کابلیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.