اثر تغییر کاربری اراضی بر هدایت هیدرولیکی اشباع خاک در زیر حوزه منج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بحران آب
  • کد COI اختصاصی: NCWC01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشدخاکشناسی

احمد جلالیان

استاددانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

اصغر بسالت پور

استادیاردانشگاه ولی عصرعج رفسنجان کرمان

چکیده

تأثیر نوع کاربری اراضی بر نحوه عملکرد خاک در اکوسیستم، از طریق مطالعه و ارزیابی تغییرات شاخص های کیفیت خاک امکان پذیر است. این گونه مطالعات که با هدف ایجاد تعادل بین میزان تولید و حفظ و بهبود کیفیت منابع اراضی انجاممی گیرند امکان شناسایی مدیریت های پایدار و به تبع آن پیش گیری از تخریب فزاینده خاک را فراهم می سازند. در این تحقیق اثر کاربری های مختلف بر هدایت هیدرولیکی خاک بررسی شد. چهار نوع کاربری جنگل با پوشش مناسب، جنگل تخریب شده جنگل دیم و کشت آبی انتخاب شد. که تعداد 189 تیمار از عمق 10-0سانتی متری خاک برداشت، نمونه خاک به وسیله استوانه و به صورت خاک دست نخورده برداشت گردید و در نهایت آنالیزهای آزمایشگاهی صورت گرفت. مقایسه میانگین هدایت هیدرولیکی اشباع در چهار کاربری مطالعه شده، نشان داد که اختلاف معنی داری در سطح % 5 بین کاربری های جنگل باتراکم مناسب و جنگل تخریب شده با کشت آبی و جنگل دیم وجود دارد. میانگین مقدار هدایت هیدرولیکی در جنگل تخریب شده بیشتر از کاربری های دیگر می باشد، و در رتبه بعدی کاربری جنگل با پوشش مناسب دیده می شود. کاهش میانگین هدایت هیدرولیکی اشباع و مواد آلی در کاربری های کشت آبی و جنگل دیم این مناطق را مستعد فرسایش می کند. تغیییر کاربر ی اراضی یکی ازعوامل اصلی فرسایش خاک در ایران می باشد

کلیدواژه ها

کاربری اراضی، هدایت هیدرولیکی اشباع خاک، زیرحوزه منج، فرسایش خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.