نقش تغییر کاربری اراضی بر تخریب خاک و برنامه ریزی و اجرای طرح های مدیریت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی بحران آب
- کد COI اختصاصی: NCWC01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 993
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان.
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان.
استادیار گروه مهندسی خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
فناوری جدید و به کار بستن روش های جدید می تواند ما را در هدف تامین آب کافی یاری کند اما نخواهد توانست تا بی نهایت همراه باشد. لذا توسعه و اجرای طرح های آبی از نظر بالا بردن استاندارد و سطح زندگی مردم الزامی است اما این کاربدون تخلیه آب های زیر زمینی، خشک شدن رودخانه ها و از بین رفتن جنگل و مراتع به آسانی حاصل نخواهد شدلذا در دراز مدت توصیه هایی برای برنامه ریزی و اجرای طرح های مدیریت مصرف آب در کشاورزی پیشنهاد می گردد، شامل:توسعهشیوه های جدید آبیاری قطره ای و بارانی ،احداث شبکه های آبیاری و زهکشی ،اجرای برنامه آبخیزداری ،ایجاد شبکه هایتعاونی آبیاری .در اثر تبدیل مراتع و جنگل ها به زمین های کشاورزی و عملیات خاکورزی، سالانه حدود 420 هکتار از اراضی کشورهای مختلف که برابر 30 درصد کل زمین های شخم خورده جهان می باشد فرسایش می یابد و از چرخه تولید خارج میشوند. در ایران نیز سالانه حدود 10 هزار هکتار از اراضی تغییر کاربری می یابند.تعیین اثرات کاربری اراضی بر خاک از طریقمطالعه و ارزیابی شاخص های کیفیت خاک امکان پذیر است.بررسی شاخص های فیزیکی و شیمیایی خاک های مراتع پس از تبدیل آن ها به زمین های کشاورزی، نه تنها می تواند نمایانگر اثرها و پیامدهای این تبدیل باشد بلکه می تواند راهنمایی در تعیین چگونگی رویارویی با این مشکل و جلوگیری از تخریب و نابودی بیش از پیش خاک این زمین ها باشدکلیدواژه ها
تغییر کاربری،.طرح مدیریت آب، آبیاری قطره ای و بارانی،آبخیزداریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.