پژوهش در عصر جدید (فناوری اطلاعات در تحقیقات و ارتباطات علمی - پژوهشی)
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
- کد COI اختصاصی: CIMRDC04_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3974
نویسندگان
کارشناس ارشد مهدسی صنایع - محقق دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
هرچه نقش دانش در زندگی بشر، بیشتر نمایان شد، به همان اندازه اهمیت تحقیق و توسعه برای شکافتن مرزهای دانش بالاتر رفت. دانشگاه ها با دارا بودن منابع اصلی ایجاد و تولید دانش به عنوان تنها محل یکپارچه سازی حوزه های تحقیقات و آموزش و نیز مرجع دسترسی به مدارک علمی شناخته شدند. با افزایش روز افزون اهمیت تحقیق و توسعه در جوامع پیشرفته به تدریج موسسات آموزشی – پژوهشی و مراکز تحقیق و توسعه در خارج از مراکز دانشگاهی سابق ایجاد و توسعه پیدا کردند و بسیاری از سازمانهای دولتی و نیز شرکتهای تولیدی صنعتی اقدام به ایجاد واحدهای تحقیقاتی درون سازمان خود نمودند. به این ترتیب انحصار سابق مراکز دانشگاهی در زمینه محوریت تحقیق و توسعه کم رنگ شده و پراکندگی مراکز تولید دانش رو به تزاید گذاشت. از سوی دیگر رشد حجم جهانی دانش، به دلیل اینکه ظرفیت علمی و یادگیری محققان و دانشندان، فاقد توانایی لازم برای همراهی با سرعت این رشد بود، باعث ایجاد پدید ه ای به نام تخصصی شدن درعلوم گردید. افراد دیگر نمی توانستند تمام دانش حوزه علمی شان را فرا گیرند و به ناچار باید در یک زمینه مشخص و محدود شده، ادامه فعالیت می دادند. این در حالی بود که مسایل علمی هر روز پیچیده تر و حل آنها نیاز به تخصص های متعدد از چندین حوزه علمی داشت.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.