بررسی تطبیقی الهی نامه و منطق الطیر عطار بر اساس «سلسله مراتب نیازهای مزلو»

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های ادبیات تطبیقی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CLRJ-9-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه عزیزی

Department of Literature Khorasan Razavi, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran

بتول فخر اسلام

Assistant Professor of Persian Language and Literature, Department of Literature Khorasan Razavi, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran.

محبوبه ضیاء خدادادیان

Assistant Professor of Persian Language and Literature, Department of Literature, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran.

فرزاد عباسی

Assistant Professor of Persian Language and Literature, Department of Literature, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran

چکیده

عطار تجربه والای عشق، خودیابی، خودشناسی و معرفت الهی را در کتاب­های خود در اختیار همگان قرار داده است. او راه رسیدن به کمال را عبور از وادی طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و فنا  می­داند، او با خودشناسی و نشان دادن وجوه مختلف آدمی، کمال انسانی و رسیدن به سرچشمه عشق را برای انسا­ن­ها تضمین می­کند. مزلو با تعیین سطوحی برای نیازهای آدمی در تلاش است تا انسان خود شکوفا را معرفی نماید. عطار می­کوشد تا جام وجود را از می صافی­ لبریز کند و از جامعه خود نیز غافل نمی­ماند، با توجه به بیان خواست­های آدمی از زبان پرندگان در منطق­الطیر و شاهزادگان الهی نامه، بررسی  تحلیلی - تطبیقی نظریه نیازهای مزلو و دو کتاب الهی­نامه و منطق­الطیر پرده­ای دیگر از علم و شخصیت عطار و را برای ما بازگو خواهد کرد. عطار پس از تجربه­های خود و رسیدن به من برتر، جامعه خود را نیز آگاهانه به رشد هرچه بیشتر و همه جانبه­تر فرا می­خواند، مزلو نیز با مطالعه بر روی اشخاص موفق در پی یافتن مفهوم کمی برای انسان کامل است. اشعار عطار، نمودار عملی و نظری او در رشد نیازها است.

کلیدواژه ها

Comparative Literature, attar, Elahinameh, Mantiq ul-Tayr, Maslow Pyramid, ادبیات تطبیقی. عطار. الهی نامه منطق الطیر. هرم مزلو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.