بررسی تأثیر فرآیند آنیلینگ در تشکیل فازهای کریستالی شیشه های اوپال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد دهرآزما

شرکت مقصودکاوان شرق (گروه کارخانجات مقصود) شهرک صنعتی توس، مشهد

چکیده

در این تحقیق اثر فرآیندهای حرارتی تنش زدایی و آنیلینگ بعد از مرحله شکل دهی، در رشد فازهای کریستالی در شیش ه های اوپال فلوئوریدی مورد مطالعه قرار گرفته است . مطالعه ساختار فازهای کریستالی شیشه اوپال [ 3] و آنالیز شیمیایی در طول فرآیند براساس داده هایDTA-TG و XRD ،XRF انجام شده است. تعیین نقطه دمای آنیل و دمای کرنش و در نهایت منحنی حرارتی ک وره آنیل نیز براساس داد ه های نتایج آزمون ویسکوزیمتری محاسبه و تنظیم شده است براساس نتایج بدست آمده از دستگاهXRF مشاهده گردید که سطح نمونه ها بعد از انجام فرآیند آنیلینگ دردرصد وزنی عناصر فلوئور و سدیم به شدت تغییر کرده است که این تغییرات نشان دهنده وجو د کریستال NaFدر سطح نمونه می باشد که با نتایج بدست آمده ازXRD نیز مطابقت دارد . در آنالیزهای بدست آمده از XRDدر قبل و بعد از فرآیند آنیل مشاهده گردید که فازBaF2 بطور کامل در فرآیند آنیلینگ تشکیل و رشد می یابد و همچنین شدت فازهایCaF و 2 NaF نیز در این فرآیند رشد زیادی داشته اند. در نتایج بدست آمده از آنالیزهایDTA مشاهده گردید که نمونه قبل از آنیل در اثر حرارت دچار تبلور شدیدی می شود . نتایج آزمون ها و منحنی حرارتی آنیلینگ نشان م ی دهد که در شیشه های اوپال برخلاف فرآیندهای تولید در انواعشیشه های معمولی، فر آیند آنیلینگ علاوه بر تنش زدایی حرارتی در تشکیل و رشد فازهای کریستالی بسیار موثر می باشد. نوع انجام فرآیند آنیلینگ ارتباط مستقیمی با کیفیت شیشه اوپال از نظر استحکام، درصد اوپاسیته و میزان سفیدی دارد.

کلیدواژه ها

شیشه اوپال، فازهای کریستالی، آنیلینگ/.DTA/TG ،XRD ،XRF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.