سنتز نانوورقه های گرافن از گرافیت صنعتی به کمک لیزر Nd:YAG در حلال های آلی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1063
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر قنبری

گروه سرامیک، بخش مواد، دانشگاه تربیت مدرس،

رسول صراف ماموری

گروه سرامیک، بخش مواد، دانشگاه تربیت مدرس،

جمشید صباغ زاده

آزمایشگاه فرآوری مواد با لیزر، مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران،

رسول ملک فر

گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

نانوورقه گرافن graphene nanosheetیا صفحه گرافن نانومتری ،(nanoscale graphene platelet) (NGPصفحهای متشکل از یک یا چند لایه گرافن با ضخامت 0/34 تا 100 نانومتر است . ورقه های گرافن، مانند نانولوله های کربنی خواص مکانیکی و الکتریکی بسیار سودمندی از خود بروز می دهند . در این تحقیق تلاش بر این بوده است که این نانوورقه ها در محیط های مایع مختلف به کمک لیزر سنتز شوند . لیزرNd:YAG با طول موج 1064nmبا پهنای پالس 240ns برای این منظور بکاربرده شد . ورقه های گرافیت صنعتی به عنوانهدف کندوسوز لیزری و حلال های اتانول، 1-پروپانول، 2-پروپانول و ان متیل 2- پیرولیدین به عنوان محیط های مورد نظر انتخاب شدند .از جریان 18/5Aو فرکا نس 2kHzو اندازه لکه لی زر 70μm برای این سنتز استفاده شد . در هر محیط، پرتوی لیزر در حالت متمرکز بر روی هدف، به مدت 10 دقیقه و تکرار 10 بارتابیده شده و سوسپانسیون کلوئیدی حاصل جمع آوری شد. سپس مراحل جداسازی از طریق ته نشینی خودبه خود به مدت 24 ساعت انجام و بخش رویی سوسپانسیون جد ا شد . پس از این مرحله، عملیات جداسازی از طریق سانتریفوژ دور بالا ( 10000 دور) انجام و رسوبات جمع آوری و پس از شستشو با استون وجداسازی مجدد با سانتریفوژ، رسوبات جامد جدا و در خشک کن خلأ در سیکل های مشابه خشک شدمحصول حاصل مورد آنالیز AFM و Raman Spectroscopy ،XRD ،SEMقرار گرفت. آنالیزهای مورد نظر حضور نانوورقه های گرافن با ضخامت زیر 20 نانومتر رسانا را تایید کردند . از مزایای این روش، عدم تشکیل اکسیدگرافن در مراحل میانی و تشکیل مستقیم نانو ورقه های گرافن از هدف صنعتی است . عدم نیاز بهانجام عملیات کاهش که باعث افت خواص الکترونیکی می شود برتری عمده این روش نسبت به روش های متداول شیمیایی سنتز این مواد است. درمقابل، راندمان پایین لیزر از نکات منفی این روش محسوب م یشود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.