تحلیل مدیریت دانش و مدیریت فرآیند کسب و کار و تاثیر آن بر روند تصمیم گیری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نوزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO19_196
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 140
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکارموسسه آموزش عالی عقیق، اصفهان، ایران
دانشجوی دکترای مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)،اصفهان، ایران
دانشجوی دکترای مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)،اصفهان، ایران
چکیده
مدیریت دانش در دنیای رقابتی امروز، نه تنها برای رشد سازمان ها، بلکه برای بقای آنها ضرورتی انکار ناپذیر است. سازمان های امروزی به مدیریت دانش در محصولات، خدمات و فرآیندها نیاز دارند و سازمانی که نمی تواند به طور مستمر دانش خود را به روز نماید، محکوم به شکست خواهد بود. تصمیم گیری مدیران نیز به عنوان یکی از مهارت های مدیریتی همواره به عنوان یک عامل اساسی پیشرفت در سازمان ها مورد توجه بوده است. بر همین اساس شناسایی عوامل موثر بر آن ضروری احساس می شود. در نتیجه هدف این پژوهش ادغام مدیریت دانش و مدیریت فرآیند کسب و کار به منظور تاثیر آن بر روند تصمیم گیری های مالی در شهرداری های استان اصفهان می باشد. در راستای هدف پژوهش، دو فرضیه اصلی تدوین شده است. این پژوهش از لحاظ ماهیت از نوع توصیفی- همبستگی است و در شمار پژوهش های کاربردی محسوب می شود. جامعه آماری این پژوهش کارمندان شهرداری های استان اصفهان بود، تعداد اعضای جامعه آماری تحقیق برابر با ۲۰۰۰۰ نفر بود. نمونه گیری به روش تصادفی انجام شده و تعداد ۴۰۰ پرسشنامه بین اعضای نمونه توزیع شد که از این تعداد ۳۷۷ عدد پرسشنامه جمع آوری شده و به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. برای آزمون فرضیه های این پژوهش از آزمون های معادلات ساختاری در نرم افزارPLS استفاده شده است. ابزار گرده آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه استاندارد (ابوژایه و همکاران، ۲۰۲۱) می باشد که ضرایب پایایی برای پرسشنامه های پژوهش محاسبه گردید که همگی بالاتر از ۷/۰ بوده و نشان از دقت بالای ابزار اندازه گیری مورد استفاده در این پژوهش دارد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که بین مدیریت دانش و مدیریت فرآیند کسب و کار رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، مدیریت دانش رابطه مثبتی در مدیریت فرآیند کسب و کار دارد. همچنین نتایج نشان داد که ادغام مدیریت دانش و مدیریت فرآیند کسب و کار در فرآیند تصمیم گیری مالی تاثیر قابل توجهی دارد. به عبارت دیگر، ادغام مدیریت دانش و مدیریت فرآیند کسب و کار می توان تاثیر مثبتی بر فرآیند تصمیم گیری مالی داشته باشد. از جمله فواید انجام این پژوهش می توان به مدیران و مسئولان شهرداری های استان اصفهان نشان دهند که در مدیریت فرآیند کسب و کار سازمان خود به مدیریت دانش توجه داشته باشند، زیرا مدیریت دانش دربرگیرنده مزایای نظیر مدیریت استراتژیک موثرتر با توجه به شناخت بهترین راهبردها، تکنیک ها، شیوه ها و راه حل ها، افزایش بهره وری با همکاری بیشتر و استفاده از مناسب ترین فرایندها، افزایش کار تیمی، نوآوری و جستجوی خلاقانه راه حل ها، کاهش شکاف یادگیری و افزایش تجمع دانش در یک روش سیستماتیک، سرعت بخشیدن به منحنی بهره وری از طریق آموزش مستمر کارکنان جدید و دسترسی به داده ها، اطلاعات و دانش مورد نیاز و استاندارد سازی فرایندها و دسترسی سریعتر به اطلاعات که منجر به تصمیم گیری دقیق تر می شود، می باشد. از این رو بهبود فرایندهای کاری در شهرداری های استان اصفهان را می توان از طریق توسعه ظرفیت ایجاد و استفاده از مدیریت دانش اجرا نمود.کلیدواژه ها
مدیریت دانش، مدیریت فرآیند کسب و کار، فرآیند تصمیم گیری های مالیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.