تأثیر ذرات زیرکونیا بر سنتز کامپوزیت مولایت- زیرکونیا به روش هیدروترمال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC08_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثر ذرات زیرکونیا بر ت حولات فازی و ریزساختاری پودر کامپوزیتی مولایت -زیرکونیای سنتز شده به روش هیدروترمال انجام گرفته است . پودر مولایتی خالص با استفاده از کلریدآلومینیم و تترااتیل اورتوسیلیکات به عنوان منبع تأمین سل سیلیسی تهیه شد . برای تهیه پودر کامپوزیتی مولایت- ( 20 % وزنی زی رکونیا) نیز از کلرید زیرکونیم به عنوان منبع تأمین زیرکونیا استفاده شد . فرآیندهیدروترمال برای هر دو نمونه در شرایط یکسانِ فشار 15bar و مدت زمان 20 ساعت انجام شدنمونه های سنتز شده بعد از خشک شدن در80°به مدت 24 ساعت، در محدوده دمایی1400°-600 به مدت 2 ساعت کلسینه شدند . ویژگی پودرهای سنتز شده به کمک روش های SEM- و XRD ،DTA/TGAEDS مورد بررسی قرار گرفت . نتایج آنالیز پراش اشعه ایکسXRD) نشان می دهد که فاز مولایت 3:2 ، ازطریق فازγ -آلومینای نوع اسپینل میانی، در نمونه کامپوزیتی در دمای کلسیناسیون1300° و در نمونهمولایتی خالص در دمای کلسیناسیون 1400°تشکیل می شود. نتایج آنالیز حرارتی(DTA/TGA محدوده دمایی تشکیل فاز مولایت بدست آمده از آنالیزXRD را تأیید می کند . در پودر کامپوزیتی ذرات زیرکونیا عامل جلوگیری از رشد کریستال های فاز اسپینل و کاهش دمای تشکیل م ولایت شناخته شد . مقایسه اندازه متوسط کریستالی فاز اسپینل دو نمونه، که با روش شرر محاسبه شده است، این امر را تأیید می کندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.