بررسی خواص ساختاری و ریزساختاری نانوبلورهای (PLZT (9/60/ 40 ساخته شده به روش آلیاژسازی مکانیکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی علیزاده

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شیراز،

رسول امینی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شیراز،

حامد احمدی اردکانی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شیراز،

محمدرضا غضنفری

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شیراز،

چکیده

الکتروسرامیک PLZT (9/60/40 با فرمول شیمیاییPb0.91 La0.09)(Zr0.60 Ti0.40)O3می تواند با توجه به قابلیت های پیزوالکتریک، دی الکتریک، فروالکتریک و به خصوص الکترواپتیک که دارد کاربردهای زیادی داشته باشد . در روش های سنتی ساخت مواد سرامیکی به ویژه الکتروسرامیک ها به دلیل نیاز به عملیات حرارتی در زمان و دمای بالا، همواره یکنواختی ترکیب به صورت کامل به دست نمی آید . یکی از موثرترینروش ها برای رفع این مسئله روش آلیاژسازی مکانیکی است که استفاده از آن می تواند شرا یط غیر تعادلیتولید مواد را تأمین کند و باعث کنترل بهتر ساختار شود . در این تحقیق پودر الکتروسرامیکیPLZTبه روش آلیاژسازی مکانیکی توسط آسیاب گلوله ای سیاره ای پرانرژی با نسبت گلوله به پودر 1:20 و سرعتrpm 300 تولید شد . در مدت زمان انجام آسیاب کاری، از پودر های آسیاب کاری شده در زمان هایمشخص با بازه های زمانی معین از 2 تا 200 ساعت نمونه برداری شد و تست های فلورسنس اشعه یایکسXRF)پراش اشعه ی ایکسXRD)و تصویر برداری میکروسکوپ الکترونی روبشیSEM)برروی آنها صورت پذیرفت . نتایجXRF نشان دهنده ی مطابقت ترک یب پودرهای آسیاب کاری شده با ترکیبنامی اولیه و همچنین میزان آلودگی ناچیز بود . آنالیزXRDنشان داد که بر اثر افزایش زمان آسیاب کاری به صورت پیوسته پیک های مواد اولیه کاهش یافت و نهایتاً در زمان 200 ساعت ساختار پروسکایت حاصلشد. به کمکSEM اندازه ی ذرات و مورفولو ژی آن ها مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد با افزایش زمان آسیاب کاری، اندازه ی ذرات همواره کوچک تر می شود و مورفولوژی ذرات تغییر جزیی می یابد .ساخت این ترکیب بکمک این روش می تواند باعث بهبود قابلیت زینترینگ، همگنی بیشتر ترکیب و همچنین حذف مرحله ی ک لسیناسیون گردد که می تواند باعث صرفه جویی در انرژی و هزینه ها شود . از مجموعهعوامل ایجاد شده می توان انتظار داشت که این روش در رسیدن به دانسیته ی بالاتر و بهبود خواص به خصوص خواص نوری موثر باشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.