بررسی اثر فشار بر سنتز پودر کامپوزیتی آلومینا- زیرکونیا به روش هیدروترمال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 879
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید دامن خورشید

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

جعفر جوادپور

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

حمیدرضا رضایی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

وحید نوری

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر فشار ب ر تحولات فازی، مورفولوژی و اندازه ذرات پودر کامپوزیتی آلومینا- زیرکونیا سنتز شده به روش هیدروترمال انجام گرفت . پودر کامپوزیتی آلومینا - زیرکونیا توسطاعمال شرایط هیدروترمال بر ژل حاصل از هیدرولیز محلول نمک های کلرید آلومینیوم و کلرید زیرکونیوم ، همراه با مرحله کلسیناسیون بعدی تهیه شد . تأثیر فشار اتوکلاو، با تهیه نمونه هایی در فشارهای مختلف 2 15 و ،1020barو شرایط ثابت زمان 10 ساعت و غلظت محلول اولیه یک مولار بررسی شد . نمونه هایسنتزشده در دماهای 1400°-600به مدت 2ساعت کلسینه شدند. برای بررسیهای ساختاری ریزساختاری و حرارتی نمونه ها از روش های پراش اشعه،(XRD) X- طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمزFTIR)میکروسکوپ الکترونی روبشیSEM)و آنالیز حرارتی همزمانSTA)استفاده شد . براساس نتایجXRDتمام نمونه های سنتزشده در شرایط مختلف و خشک شده آمورف بودند در حالی که نتایجFTIRنشان داد، افزایش فشار تاbar 20 در تشکیل پیوندهای آلومینیوم -اکسیژن با ساختار بوهمیت نقش دارد . دردمای کلسیناسیون 600و800°در الگویXRDنمونه سنتزشده در فشار2barپیکی مشاهده نشد اما درنمونه با فشار20bar پیک هایی مبنی بر وجود فازهای-γ وδ آلومینا شناسایی شد . فازهای نهایی در دمای1400°برای تمامی شرایط سنتزα آلومینا و زیرکونیای تتراگونال بود . در دمای کلسیناسیون برابرپودرهای سنتز شده در فشار بیشتر، درجه کریستالی بالاتری داشتند . با اعمال فشارbar 20 ، ریزساختاریبا اندازه ذرات کوچکتر همراه با مورفولوژی کروی نسبت به فشارbar 2 بدست آمد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت، آلومینا- زیرکونیا، سنتز هیدروترمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.