ساخت روکش های دندانی از نوع پرسلان متصل به فلز PFM) با خاصیت آنتی باکتریال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC08_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1752
نویسندگان
دانشگاه تبریز،
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشگاه تبریز،
دانشگاه تبریز،
چکیده
استفاده از روکش های دندان یکی از روش های ترمیمی رایج دندان های آسیب دیده است . روکش های دندانی انواع مختلفی دارند که از این میان نوع پرسلانی متصل به فلز 1 به دلیل مزایای بسیار اهمیت زیادی دارد .پرسلان روکش های دندانی از لایه های مختلفی تشکیل شده است که بر زیر لایه فلزی اعمال شده اند. یکی از مشکلات استفاده از این روش، نفوذ باکتری های پاتوژن و محبوس شدن آن در فضای بین روکش و دندانآسیب دیده و به تبع آن تخریب مضاعف پایه دندانی است . در تحقیق پیش رو 3 ترکیب مختلف شامل یک ترکیب رایج تجاری و دو ترکیب جدید با 1,3,5% از پودر حامل نانو ذرات نقره بر روی آلیاژهای فلزیتجاری رایج از نوعT3 با دو نوع رژیم حرارتی مختلف شامل پخت در اتمسفر خلا و فاقد مرحله پخت در اتمسفر خلا برای دندان مولار اول که عمدتا بیشترین آسیب را می بیند، تهیه شده و استحکام پیوند لایه پرسلان با لایه فلز در ترکیب های مختلف ب ا هر دو نوع رژیم پخت مورد بررسی قرار گرفته است . در نهایتتست آنتی باکتریال برای پاتوژن های ناحیه دهانی با غلظت 0/5مکفارلند به صورت بیرون از بدن 2 و به روش دیسک دیفیوژن 3 برای تمامی نمونه ها انجام شده و ترکیب بهینه معرفی شده است . نتایج این تحقیق نشان می دهد که پودر حامل نانو ذرات نقره در صورت مخلوط سازی مکانیکی با پودرهای رایج آستریروکش های دندانی استحکام پیوند مناسبی از خود نشان نمی دهند و لازم است تا ترکیب جدیدی معرفی شودتا پودر حاوی نانو ذرات نقره مصرفی به عنوان اپک کننده با آن مخلوط گردد . از طرفی نتایج این تحقیقحاکی از لزوم اعمال رژیم حرارتی شامل مرحله خلاء برای دستیابی به استحکام پیوند مطلوب نمونه است . در نهایت نتایج نشان می دهد نمونه شامل کمتر از 3% از پودر حاوی نانوذرات نقره، خاصیت انتی باکتریال از خود نشان نمی دهد و با افزایش این مقدار به بیش از 5% استحکام پیوند نمونه ها دچار افت می گرددکلیدواژه ها
روکش های دندانی، استحکام پیوند، اتمسفر پخت، نانو ذرات نقره، خاصیت آنتی باکتریالمقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.