رشد کریستال های هیدروکسی آپاتیت درون حفرات مزوپروس سیلیکا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا طاهریان

دانشکده مهندسی مواد و سرامیک، دانشگاه علوم و تحقیقات،

محمدعلی فقیهی ثانی

دانشکده مهندسی مواد و سرامیک، دانشگاه علوم و تحقیقات،

مردعلی یوسف پور

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه شریف،

علی نعمتی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه شریف،

چکیده

در این مقاله، هدف ما تهیه نانوکامپوزیت MCM-41/HA به روش سل - ژل و نشان دادن رشد کریستا ل هایهیدروکسی آپاتیت درون حفرات مزوپروس سیلیکا م ی باشد. عموما مواد مزوپروس سیلیکاMCM-41 به روش هیدروترمال سنتز می شود اما در این تحقیق نانو کامپوزیت مذکور تحت مکانیزم قال ب گیریکریستال های مایع به روش سل -ژل در مجیط قلیایی و در دمای پیرسازی100°به مدت48h سنتز شده است. در انجام این آزمایش از سرفکتانت CTAB با زنجیره 16 کربنی به عنوان قالب استفاده شد که بعد ازکلسیناسیون در دمای600°سرفکتانت حذف شده و حفرات ایجاد شدند . آنالیزBETمیانگین قطر حفرات و سطح ویژه نانو کامپوزیت مزوپروس سیلیکا / هیدروکسی آپاتیت رابه ترتیب8/36nm و 343m2/g محاسبه کرد . نتایج حاصل از آنالیز انتقال فوریه مادون قرمزFTIR تشگیل گروه های سیلانول و سیلوکسان شبکه مزوپرو س سیلیکا و گروه های هیدروکسیل و فسفات شبکه هیدروکسی آپاتیت را نشانداد. همچنین نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز بهEDX و میکروسکوپ الکترونی عبوریTEM) نیز شکل گیری کریستال های هیدروکسی آپاتیت را درون حفرات مزوپروس تایید کردند.

کلیدواژه ها

مزوپروس سیلیکا، سل-ژل، هیدروکسی آپاتیت، نانوکامپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.