تهیه هیدروکسی آپاتیت غیراستوکیومتری از طریق الحاق منیزیم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه غفاری

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهران صولتی هشجین

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فرهاد بخشی

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

وجود تعدادی عناصر کم مقدار مانند منیزیم، فلوئور، سیلسیم و ... در شبکه ی آپاتیت، با هیدروکسی آپاتیت استوکیومتری متفاوت است . منیزیم مهمترین کاتیون دو ظرفیتی است که در شبکه آپاتیت بیولوژیکی می تواندجایگزین کاتیون دوظرفیتی کلسیم شود . یون منیزیم منجر به تسریع سینتیک جوان هزنی هیدروکسی آپاتیت می شود و کمبود منیزیم بر روی متابولیسم بافت سخت اثر نامطلوب دارد و منجر به توقف رشد استخوان، کاهشفعالیت های استخوان سازی و جذب کلسیم از استخوان می شود. در این پژوهش پودر منیزیم هیدروکسی آپاتیت با استفاده از نمک های دی آمونیم هیدروژن فسفات و کلسیم نیترات 4 آبه و منیزیم کلرید 6 آبه به روش سنتز شیمیاییِ تر (همرسوبی ) در محدوده 11pH= اعمال 24 ساعت پیرسازی تهیه شد . آنالیزهای پراش پرتو ایکس و طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه نشان دادند که پودر خام حاصل، حاوی منیزیم هیدروکسی آپاتیت و فاز ناخواستهیِ منیزیم هیدروکسید است . برای خالص سازی پودر، محلول آمونیوم سیترات با استفاده از اسید سیتریکو محلول آمونیاک تهیه و شستشوی پودر خام با این محلول باعث حذف منیزیم هیدروکسید شد . نتایج آنالیزهایپراش پر تو ایکس و طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه حصول پودر منیزیم هیدروکسی آپاتیت عاری ازمنیزیم هیدروکسید را نشان داد . میزان بلورینگی با استفاده از داده های آنالیز پراش پرتو ایکس محاسبه شد . بلورینگی منیزیم هیدروکسیآپاتیت در مقایسه با هیدروکسی آپاتیت استوکیوم تری بخاطر جانشینی منیزیم در شبکه و شستشو با آمونیم سیترات کاهش یافت و به ساختار آپاتیت بیولوژیک نزدیک شد

کلیدواژه ها

منیزیم هیدروکسی آپاتیت، آمونیوم سیترات، تخلیص، نانوساختار، غیراستوکیومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.