تهیه بدنه های کلسیم فسفاتی دو فازی BCPبه روش زینترینگ تحت ماکروویو و درون کوره
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC08_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 821
نویسندگان
پژوهشگاه مواد و انرژی،
آموزشکده فنی میبد
پژوهشگاه مواد و انرژی،
پژوهشگاه مواد و انرژی،
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی ریز ساختار و خصوصیات بدنه های کلسیم فسفاتی دو فازیBCP زینترشده تحت کوره معمولی و امواج مایکروویو می باشد. برای این منظور بدنه های خام به روش پرس تک محوری از پودرهای هیدرکسی آپاتیت و تری کلسیم فسفات با نسبت 70/30 تهیه گردید . بدنه های خا م پس از خشک شدن در دمای 950 11001250° به دو روش کوره معمولی و تحت امواج مایکروویوزینتر شدند . بررسی تغییرات فازی و ساختار شیمیایی و همچنین ریز ساختار بدنه های زینتر شده توسط آزمایش پراش پرتو ایکسXRD) طیف سنجی مادون قرمزFTIR) میکروسکوپ الکترونی ر وبشیSEM) و توزیع اندازه ذراتPSA) انجام گرفت . مقادیر دانسیته و تخلخل بدنه ها نیز بوسیله روش ارشمیدس اندازه گیری شد . نتایج بدست آمده نشان داد در تمامی دماهای مورد مطالعه مقادیر تخلخل بدنه های زینتر شده تحت امواج ماکروویو کمتر از نمونه های زینتر شده توسط کوره می باشد. در هر دو روش مورد مطالعه با افزایش دما مقدار تخلخل بدنه ها کاهش و دانسیته و انقباض محاسبه شده افزایشیافت. بررسی تغییرات فازی نشان داد که فازهای اصلی موجود در نمونه ها هیدروکسی آپاتیت و تریکلسیم فسفات با نسبت نزدیک به میزان 70/30 می باشد. با افزایش دمای زینت رینگ میزان تجزیه هیدروکسی آپاتیت بهβ-TCP افزایش یافتکلیدواژه ها
امواج مایکروویو، زینترینگ، کلسیم فسفات دو فازیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.