تاثیر تابش مایکروویو بر سنتز و رفتار کلسیم فسفات دوفازی HA/β-TCP در محلول شبیه سازی شده بدن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارغوان فرزادی

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهران صولتی هشجین

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امیرحسین حکمی والا

آزمایشگاه نانوبیومتریال، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

کلسیمفسفات دوفازی BCP) بیوسرامیک هایی مشتمل بر دو فاز اصلی هیدروکسی آپاتیت و بتاتری کلسیم فسفات هستند که با توجه به زیستفعالیHAو زیست تخریبپذیری،β-TCP با تغییر درصد هر کدام از این دو فاز، سرعت تخریب کامپوزیت حاصل از آنها را می توان کنترل ک رد. استفاده از تابش مای کروویو به عنوان یک روش کمکی برای کاهش زمان سنتز و رسیدن به ساختاری همگن تر، ازرویکردهای جدید در سنتز این پودرهای کلسیم فسفاتی است . در این تحقیق ترکیبات کلسیم فسفات دوفازی به روش شیمی تر در شرایط کنترل شده غلظت، دماpHسنتز شدند . از تابش مایکروویو به عنو ان عامل کمکی برای سنتز ترکیبات مورد نظر استفاده شد . تغییرات فازی، ترکیب شیمیایی، مورفولوژی و اندازهذرات توسط تکنیک های پراش پرتو ایکسXRD)اسپکتروسکوپی مادون قرمز با انتقال فوریهFTIR) ومیکروسکوپ الکترونی روبشیSEM) مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاکی ا ز آن بود که استفاده از مایکروویو به عنوان یک کمک سنتز منجر به بهبود میزان بلورینگی شده و اندازه بلورک ها در محدودهnm 16 تا nm 27 افزایش می یابد. میزان فاز هیدروکسی آپاتیت نیز در کلسیم فسفاتهای دوفازی در محدوده %5 تا 17 % تغییر می کند. نمونههای تهیه شده در محلول مایع شبیهسازی شده بدنSBF)قرار گرفت ه وpH محلول در زمان های 1 و7و14 و21 روز اندازه گیری شد . نتایج نشان داد که با افزایش میزان حضور بتاتری ، کلسیمفسفاتpHمحلول کاهش می یابد که خود گویای رفتار زیستتخریب پذیر آن است . همچنین جوانهزنی و رشد ذرات هیدروکسی آپاتیت بر روی نمونه های بتاتری کلسیمفسفات سنتز شده به کمک مایکروویو ، پساز قرارگیری در محلولSBF به ایجاد مورفولوژی میلهایشکل منجر شد.

کلیدواژه ها

تابش مایکروویو، کلسیم فسفات دوفازی، هیدروکسی آپاتیت، بتاتری کلسیم فسفات، آزمون برون تنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.