تحلیل و بررسی نقش سازنده آموزش و پرورش در توسعه و پیشرفت جامعه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های تحول آفرین در زمینه مطالعات فرهنگی و آموزشی در آموزش و پرورش با تاکید بر اقدام پژوهی، درس پژوهی و روایت پژوهی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECONFE01_965
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده خان احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

نرگس غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

کلثوم غلامی اندراتی

دکترای برنامه ریزی آموزش عالی دانشگاه فرهنگیان( عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان)

چکیده

آموزش و پرورش به عنوان یک سیستم پیچیده و اساسی، نقشی بی بدیل در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا می کند. از آنجا که سرمایه انسانی یکی از مهم ترین عوامل رشد و شکوفایی است، توجه به نظام آموزشی و کیفیت آن در هر جامعه ای می تواند تاثیرات مستقیمی بر توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن جامعه بگذارد. در این راستا، آموزش و پرورش به عنوان بستری برای پرورش نیروی کار ماهر، ایجاد ارزش های انسانی، توسعه تفکر انتقادی و پرورش نوآوری ها، به ایجاد جامعه ای پویا و مترقی کمک می کند.از دیدگاه اقتصادی، یک نظام آموزشی کارآمد موجب افزایش بهره وری نیروی کار، کاهش نرخ بیکاری و تقویت بنیه اقتصادی می شود. در بعد اجتماعی، آموزش و پرورش با تقویت مهارت های اجتماعی، ایجاد حس مسئولیت پذیری و ارتقای سطح آگاهی عمومی، به کاهش مشکلات اجتماعی مانند جرم و فساد کمک می کند. در زمینه فرهنگی، آموزش موجب حفظ و انتقال فرهنگ و هویت ملی، ارتقای آگاهی های فرهنگی و بهبود روابط میان فرهنگی می شود.همچنین، آموزش و پرورش نقش مهمی در تربیت رهبران و متخصصانی دارد که با نوآوری ها و ایده های جدید خود، می توانند جامعه را به سمت پیشرفت و توسعه هدایت کنند. برای مثال، ایجاد محیط های آموزشی منعطف و بروز که توانایی تطبیق با تغییرات سریع جهانی را دارند، می تواند به کشورهای مختلف در رقابت های جهانی کمک کند.در نهایت، بدون شک نظام آموزش و پرورش در شکل دهی آینده یک جامعه و تحقق اهداف توسعه پایدار آن، نقشی بنیادی دارد. بنابراین، سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به رشد فردی افراد بلکه به پیشرفت کلی جامعه نیز منجر خواهد شد.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، پیشرفت ، توسعه ، دانش آموزان ، جامعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.