بررسی تاثیر جو روانی- اجتماعی کلاس بر خودکارآمدی تحصیلی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: SEDCONF01_2298
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
هنرآموز ،کارشناسی ارشد
دبیر زبان انگلیسی،لیسانس آموزش ابتدایی
آموزگار ،کارشناسی علوم تربیتی
کارشناسی ارشد مهندسی عمران،هنرآموز
چکیده
باورهای خودکارآمدی پایه اصلی و محوری انگیزه انسان به شمار محسوب می شوند و به میزان بهره مندی افراد از این باورها احتمال موفقیت آنها در انجام کارها بالا می رود. بندورا(۱۹۷۷)نخستین بار در نظریه خود، مفهوم خودکارآمدی را مورد استفاده قرار داده است. وی بیان داشته، که باورهای خودکارآمدی مهمترین عامل در تبیین رفتارهای انسانی اند، زیرا کلید اصلی فعالیت های وی محسوب می شوند. این باورها در جنبه های مختلف زندگی نقش مهمی دارند و یکی از مهم ترین جنبه ها و حوزه هایی که موفقیت در آن تا حد زیادی منوط به داشتن خودکارآمدی بالاست، حوزه تحصیلی است.آلتونسوی و همکاران(۲۰۱۰) خودکارآمدی تحصیلی را از مفاهیم مرتبط با خودکارآمدی می دانند، که به باور دانش-آموزان راجع به توانایی رسیدن به سطح معینی از تکلیف اشاره دارد. آربونا (۲۰۰۰) سطوح بالای خودکارآمدی تحصیلی را با متغیرهایی مانند سازگاری و موفقیت در مدرسه، کمک خواستن از دیگران در مسائل تحصیلی مرتبط می داند و معتقد است خودکارآمدی با راهبردهای یادگیری موثر، خودتنظیمی، عملکرد تحصیلی و مهارت در تعامل اجتماعی با همکلاسان در ارتباط است. همچنین نتایج نشان داد که بعد رقابت به صورت منفی و معنادار خودکارآمدی تحصیلی را پیش بینی می کند. در توجیه این یافته می-توان گفت زمانی که در میان دانش آموزان یک کلاس برای رسیدن به اهدافشان رقابت وجود داشته باشد، تنها تعداد معدودی به موفقیت دست یافته و بقیه شکست می خورند و در این میان دانش آموزان توانمند به دلیل شکست در تکالیف خود دچار احساس سرخوردگی و خودکارآمدی پایین می شوند (کرامتی، ۱۳۸۰).کلیدواژه ها
جو روانی، خودکارامدی، تعامل اجتماعی، موفقیت، مدرسهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.