ساخت لعاب آونچورین و بررسی تاثیر ترکیب بر رفتار ذوب و خواص حرارتی آن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC08_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1642
نویسندگان
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران،
دانشکده هنر دانشگاه الزهرا
چکیده
لعاب های آونچورین در مجموعه لعاب های کریستا لی قرار دارند . کریستال ها در این لعاب بر خلاف لعاب های کریستالی معمولی که در سطح قرار می گیرند در عمق و زیر سطح لعاب به وجود می آیند . پائین بودن ویسکوزیته لعاب و حضور اکسیدهای خاص به ویژه اکسید آهنIII) از عوامل مهم و تاثیر گذار بر ساخته شدن و رشد کریستال ها است. هدف از انجام این تحقیق ساخت لعاب آونچورین بود که با ساخت 5 لعاب با آمیزهای مختلف آغاز گردید پس ازآماده سازی لعا ب ها اعمال روی بدنه و پخت از بین آن ها دو لعابG4B و G1 غنی به اکسید لیتیم و حاوی مقدار کافی اکسید آهن برای کریستالیزاسیون و تبدیل به ل عاب آونچورین آماده تر از دیگر لعاب ها تشخیص داده شدند . پس از این انتخاب محاسبه امیز در قالب لعاب فریتی صورت گرفت و لعاب ها ذوبگردیدند. دو لعاب انتخابی روی بدنه رسی بیسکویت شده اعمال و در دمای1000° در آتمسفر خنثی کوره الکتریکی ) پخته شدند . تشکیل کریستال ها در عمق و گرایش به پدیده آونچورین در لعاب 1G درمقایسه باG4B شدیدتر بود. اختلاف مشاهده شده زمینه کنجکاوی و جستجوی عامل تاثیر گذار بر فرآیند تشکیل کریستال ها گردید . به دلیل اهمیت ویسکوزیته و رفتار ذوب اقدام به اندازه گیری آن در دماهای 13 10 Tg و لیتلتو ن 7/6 10 شد در میکروسکوپ حرارتی رفتار ذوب این دو لعاب اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند . رفتار حرارتی لعاب ها با توجه به تست دیلاتو متری در قالب اندازه گیری ضریب انبساط حرارتی وTg انجام گرفت. مقایسه رفتار ذوب لعاب ها نشان داد که لعابG4Bبا نقطه نرم شوندگی حدود760درجه و760درجه Tg درمقایسه با لعاب G1 دارای ویسک وزیته کمت ری است . اندازه گیری دماهایTg و لیتلتون لعاب ها بلندتر بودن آن ها را در مقایسه با شیشه سودا لایم تایید نمودکلیدواژه ها
آونچورین، دمای لیتلتون، ماکروکریستالینمقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.