واکاوی حقوق بشر در داستان «بازمانده روز» اثر کازئو ایشی گورو

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوظهور در مدیریت و حقوق با رویکرد شعار سال
  • کد COI اختصاصی: ERMLCONF01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده یوسفی بوربوری

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران تبریز

پروانه عادل زاده

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، ایران، تبریز

کامران پاشایی فخری

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، ایران، تبریز

چکیده

ادبیات آیینه اجتماع است و توجه به جایگاه حقوق بشر در ادبیات از ضرورت های عصر ماست، برای این کهبدانیم در یک کشور و جامعه، فرهنگ و آداب و رعایت حقوق هم نوعان و افراد آن جامعه با هم چگونه است بهادبیات و شعر آن جامعه باید نگاه کرد. نویسندگان زیادی در آثار خویش به مسائل مربوط به حقوق بشر و بایدهاو نبایدهای اجتماعی افراد در جامعه پرداخته اند. یکی از این نویسندگان کازئو ایشی گورو، اهل ژاپن می باشد کهآثار داستانی زیادی نوشته که در مدت کوتاهی به شهرت جهانی رسیده است. در این تحقیق می خواهیم بدانیمکدام یک از مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر در داستان «بازمانده روز» اثر کازئو ایشی گورو نمود یافته است؟ایشی گورو شاعری مردمی است که اکثر مفاد مندرج در اعلامیه بین المللی حقوق بشر، در آثارشان نمایان است.مهم ترین موضوعی که به آن پرداخته، حق آزادی بیان و عقبده و آزادی اندیشه و مذهب در آثارش خودنمایی می کند.

کلیدواژه ها

حق، حقوق بشر، بازمانده روز، ایشی گورو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.