سیستم های اطلاعات مدیریت (MIS)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس سراسری سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: ICS11_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود محمد امینی

دانشگاه پیام نور، عضو هیات علمی گروه فناوری اطلاعات

چکیده

تشخیص نویسه های نوری فارسی مقوله ای است که از دیر باز ذهن پژوهشگران را به خود معطوف کرده است و علی رغم ارائه روش های گوناگون، همچنان راهکار جامعی برای آن ارائه نشده است. در حقیقت وجود شناسه های یکتای برای حروف مختلف و انتساب صحیح این شناسه ها به حروف، کلید اصلی حل مسئله تشخیص نویسه هاست. نازک سازی حروف به معنای کاهش تعداد نقاط تصویر یک حرف و برگرداندن نقاط مهم و کلیدی آن، می تواند ابعاد مسئله را کاهش داده و از پیچیدگی الگوریتم تشخیص نویسه بکاهد. در این مقاله یک شیوه جدید مطرح می شود که به کمک آن بسیاری از نقاط تصویر یک حرف چاپی حذف شده و تنها نقاط کلیدی (عطف) به عنوان خروجی برگردانده می شود. از مختصات نقاط، زاویه بین خطوط اتصالی نقاط، ترتیب قرار گرفتن نقاط و جهت آنها و دیگر موارد می توان به عنوان شناسه حرف استفاده نمود. در این الگوریتم از شبیه سازی حرکت یک قطره آب بر روی لبه های حرف استفاده شده است. نقاط عطف مربوط به نحوه حرکت آب بر روی لبه ها می باشد

کلیدواژه ها

حروف چاپی فارسی، شناسه های یکتای حروف، تشخیص حروف، نقاط عطف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.