مقایسه کنترل منطق فازی تطبیقی و نوع دو در ردیابی نقطه ماکزیمم توان برای سیستم برق فتوولتائیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس سراسری سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: ICS11_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان طالقانی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز

سید حمید رضا عباسی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز

فریدون شعبانی نیا

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز

چکیده

بمنظور استفاده مؤثر از سلول فتو ولتائیک و بهبود بازده تبدیل فتوالکتریک، بیشترین توان سیستم تولید فتو ولتائیک میبایست سریعاٌ ردیابی و پایدار سازی شود. بعد از جبران سازی و تحلیل تعدادی از روش های رایج که درکنترل ردیابی نقطه ماکزیمم توان مورد استفاده قرار می گیرد، روش کنترل منطق فازی انتخاب شده است. کنترل کننده فازی می تواند سریعاٌ به تغییرات محیط بیرون پاسخ دهد و کار سیستم تولید برق فتوولتائیک را همواره در نقطه ماکزیمم توان نگه دارد. دراین مقاله مدل سازی و شبیه سازی برای تولید برق فتوولتائیک در سیمولینک متلب انجام شده است. نتیحه نشانگر این است که این روش می تواند سریعا و بدرستی تغییرات نقطه توان ماکزیمم را دنبال کند و سیستم عملکرد پایدار فوق العاده ای از خود نشان می دهد.لازم به ذکر است ردیابی نقطه ماکزیمم توان یک تکنیک برای مبدل های شبکه گره ای و شارژر های باتری خورشیدی و وسایل مشابه برای گرفتن ماکزیمم توان ممکن از یک پنل خورشیدی است. در قسمت پایانی مقاله دو روش کنترل فازی نوع دو و تطبیقی برای تحلیل عملکرد بکار بسته شده است . گرچه این دو روش بر روی یک مورد مطالعه انجام نشده است ولی کارگشا است

کلیدواژه ها

آرایه فتوولتائیک، ردیابی نقطه ماکزیمم توان, سیستم تولید فتوولتائیک , کنترل منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.