قطعه بندی اتوماتیک توده های پستان در تصاویر سونوگرافی با استفاده از روش نوتروسوفی و FPCM

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس سراسری سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: ICS11_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه تقوی طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

کریم فائز

استاد دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

قطعه بندی اتوماتیک توده در تصاویر سونوگرافی (ultrasound) پستان به دلیل داشتن نویزاسپکل (speckle) و مرزهای فازی یک کار چالش برانگیز است. از آنجایی که تشخیص دقیق مرز توده در شناسایی سرطان پستان خیلی مهم است، با توجه به این مسئله یک روش خوشه بندی مبتنی بر نوتروسوفی و روش خوشه بندی c میانگینه فازی امکانی (FPCM) برای تشخیص دقیق مرز توده و قطعه بندی اتوماتیک توده معرفی می کنیم. نوتروسوفی (Neutrosophy) شاخه جدیدی از فلسفه می باشد که پارادوکس ها، تناقض ها، و تضادها را بیان می کند. زمانیکه از نوتروسوفی برای قطعه بندی تصاویر با مرزهای مبهم استفاده می کنیم، نوتروسوفی توانایی منحصر به فرد خود را در بیان عدم قطعیت به اثبات می رساند. نتایج اعمال این روش برروی تصاویرسونوگرافی پستان دقت(میزان مثبت صحیح) TP %59.59 ، میزان مثبت نادرست( FP %8 ، میزان شباهت(88.39%) و زمان پردازش 42 ثانیه را نشان می دهد. این روش در مقایسه با روشهای دیگر چون روش خوشه بندی c میانگینه فازی ( FCM ) توانایی بالاتری در هموارکردن پس زمینه های پیچیده دارد، درنتیجه با این کار می توان از تداخل ناحیه توده با پیش زمینه های غلط جلوگیری کرد

کلیدواژه ها

تصاویرسونوگرافی پستان، قطعه بندی، نوتروسوفی، - FCM ، FPCM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.