بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی به زنان باردار توسط ماما بر اضطراب بارداری. یک کارازمایی تصادفی شده کنترل دار

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 32، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-32-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسن پور

مژگان جوادنوری

الهام مراغی

فریبا زرگر شیرازی

چکیده

مقدمه: اضطراب بارداری به­دنبال نگرانی­های فرد درباره بارداری، زایمان، سلامت نوزاد و فرزندپروری آتی ایجاد می­شود واثرات نامطلوب برپیامدهای بارداری دارد. مطالعات در زمینه تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت، به ویژه در زنان باردار اندک و نتایج گاها متناقض است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش کوتاه شده­ مهارت­های زندگی توسط مامای آموزش دیده بر اضطراب بارداری انجام شد.  روش­ کار: این مطالعه ازنوع کارازمایی کنترل­دار تصادفی شده است که درآن ۸۶ زن باردار با اضطراب بارداری طبق معیارهای ورود از شش درمانگاه شهرستان آبادان  انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. از پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگPRAQ)  (استفاده شد. گروه مداخله به مدت شش هفته هر هفته یک جلسه ۹۰ دقیقه­ای تحت آموزش مهارتهای زندگی (خودآگاهی، حل مساله، مقابله با استرس، مقابله با هیجانات، ارتباط بین فردی) قرار گرفتند.  یافته­ها: دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و مامایی  و نیز نمره کل اضطراب بارداری و حیطه های آن پیش از مداخله، اختلاف معنی داری نداشتند. پس از مداخله آموزشی،  میانگین نمره کل اضطراب بارداری و حیطه­های ترس از زایمان، ترس از روابط زناشویی، ترس از تولد کودک معلول جسمی یا روانی، ترس از تغییرات خلق و خو، و ترس­های خودمحورانه مادر در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. نتیجه­گیری:آموزش مهارت­های زندگی توسط ماما و در یک دوره کوتاهتر از برنامه­های مرسوم، در کاهش اضطراب بارداری موفقیت آمیز بود. این رویکرد می­تواند به عنوان یک روش موثر غیردارویی و کم هزینه در دوران بارداری توسط ماماها ارائه شود.

کلیدواژه ها

life skills, pregnancy, anxiety, education, midwife, مهارتهای زندگی, اضطراب, بارداری, آموزش, ماما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.