نظرات دانشجویان پزشکی نسبت به روش های تدریس آناتومی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه افق توسعه آموزش علوم پزشکی، دوره: 15، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_HMED-15-4_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 123
نویسندگان
گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
گروه ایمنی شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
چکیده
مقدمه: آناتومی به عنوان سنگ بنای آموزش پزشکی برای دانشجویان پزشکی اهمیت زیادی دارد. دیدگاه دانشجویان پزشکی به عنوان یک منبع ارزشمند، می تواند در ارتقا و بهبود کیفیت ارائه این درس موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی نظرات دانشجویان پزشکی نسبت به روش های تدریس آناتومی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد.روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۸۰ دانشجوی پزشکی انجام شد. نظرات دانشجویان پزشکی با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته مشتمل بر ۱۶ سوال درباره روش های تدریس آناتومی مورد بررسی قرار گرفت. روایی و پایایی این پرسشنامه در یک مطالعه مقدماتی تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۲ و آزمون t تحلیل شد. نتایج: از ۱۸۰ دانشجوی مورد مطالعه، ۱۱۳ نفر (۶۲/۸%) دختر و ۶۷ نفر (۳۷/۲%) پسر بودند. میانگین سن دانشجویان ۱/۷ ± ۲۵/۹۵ سال بود. دانشجویان میزان یادگیری خود از روش های تدریس کنونی آناتومی را متوسط اعلام داشتند(با میانگین۳۵/۳ از ۵). از نظر دانشجویان روش های ارائه نکات بالینی(۴/۳۵)، استفاده از مولاژ(۴/۳۳) و روش ترکیبی آموزش پایه و بالین(۴/۱۱) مطلوب ترین؛ و آموزش آنلاین(۸۲/۲) و استفاده از پاورپوینت(۲/۵۳) نامطلوب ترین روش های تدریس معرفی شدند. بین دیدگاه دانشجویان به تفکیک جنس و عملکرد تحصیلی در ارتباط با روش های تدریس تفاوت معنی داری وجود نداشت(p > ۰/۰۵ ).نتیجه گیری: با توجه به رضایت نسبی دانشجویان پزشکی از روش های تدریس کنونی آناتومی ، پیشنهاد می شود که اساتید جهت افزایش کیفیت آموزش آناتومی با بازنگری در شیوه تدریس خود از روش های آموزشی نوین و روش های ترکیبی پایه و بالین همزمان با آموزش عملی استفاده نمایند.کلیدواژه ها
آناتومی, روش های تدریس, دانشجویان پزشکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.