استخراج قوانین فازی در سامانه های تشخیص نفوذ شبکه های کامپیوتری با استفاده از الگوریتم رقابت استعماری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس سراسری سیستم های هوشمند
- کد COI اختصاصی: ICS11_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2219
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
دانشگاه تبریز، گروه علوم کامپیوتر
دانشگاه تبریز، گروه علوم کامپیوتر
چکیده
تشخیص نفوذ در شبکه های کامپیوتری جز مسائل غیر چند جمله ای سخت است لذا راه حل های دقیق قادر به حل آن نمی باشند، درحالیکه الگوریتم های فرا مکاشفه ای قادر به یافتن جواب نزدیک به بهینه هستند. در طراحی سامانه طبقه بندی فازی، مهمترین کار استخراج قوانین فازی است که در روشهای گذشته بیشتر با ژنتیک یا شبکه عصبی یا خوشه بندی ترکیب شده اند. در این مقاله، برای اولین بار از ترکیب منطق فازی با الگوریتم رقابت استعماری جهت طراحی یک سامانه طبقه بندی و تشخیص نفوذ در شبکه های کامپیوتری استفاده شده است. در این مساله تعدادی نمونه از پارامترهای مورد نظر در تشخیص نفوذ دردست است که سامانه فوق باید این پارامترها را بررسی و نمونه ها را بر اساس نوع کلاس آنها که نفوذهای شبکه می باشد، طبقه بندی کند. دو هدف از الگوریتم پیشنهادی، تولید مجموعه ای از قوانین فازی بهتر و تشخیص هریک از انواع کلاس های مختلف نفوذهای شبکه می باشد. الگوریتم فوق برروی مجموعه داده KDDCup99 ، تست و از نظر کارآیی با الگوریتم های ژنتیک، شبکه عصبی و اتوماتای یادگیر بر روی مساله موجود مقایسه شده است. نتایج ارائه شده نشان می دهد الگوریتم پیشنهادی می تواند طبقه بندی کلاس های مختلف را به صورت کارآ انجام دهد. از یک سو معیار نرخ طبقه بندی بهبود یافته است و ازسوی دیگر منجربه کاهش تعداد قوانین فازی تشخیص نفوذ و پوشش بیشتر شده استکلیدواژه ها
الگوریتم رقابت استعماری، تشخیص نفوذ، قوانین فازی، غیر چند جمله ای- سختمقالات مرتبط جدید
- The Impact of Artificial Intelligence on Staff Training in Organizations
- هوش مصنوعی از گذشته تا حال حاضر و چشم انداز پیشروی آن
- Using genetic data to personalize content in social space with the help of CNN deep neural network
- مدلسازی بیومکانیکی مبتنی بر هوش مصنوعی: فرصت ها و چالش ها در توسعه تجهیزات پزشکی پیشرفته
- مقایسه سه مدل یادگیری ماشین در تشخیص بیماری قلبی: Logistic Regression ، Decision Tree ، Random Forest
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.