در پروژه های پست و خط نیروگاهی ( VE ) چگونگی اجرای مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس نیروگاههای برق
  • کد COI اختصاصی: EPGC05_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم زلقی

رئیس گروه کنترل پروژه

عبدالرسول زرگر

معاون برنامه ریزی و تحقیقات

چکیده

مهندسی ارزش که به عنوان رویکردی گروهی، سیستماتیک ، کارکردگرا و خلاقانه و باهدف بهبود ارزش یک پروژه ( یا یک محصول و یا یک خدمت ) از طریق کاهش هزینه های دوره عمر طرح وافزیش کیفیت و عملکرد آن ، به اجرا درمی آید ، قابلیتها و توانمندی خود را دراین راستا به اثبات رسانده است . پس از گذشت قریب به 60 سال از طرح وابداع و توسعه بکارگیری مهندسی ارزش و تکنیکهای مربوطه درجهان و اثبات تاثیرات مثبت و چشمگیر آن در پروژه های مختلف و با گذشت بیش از یک دهه از معرفی آن درایران به نظر می رسد روند آشنایی و توسعه کاربرد آن در کشورمابه کندی طی می شود. این تکنیک یک فرآیند پویا است که درکلیه مراحل چرخه عمر پروژه می تواند مثمرثمر باشد اما فرآیندپیاده سازی مهندسی ارزش مستلزم تعامل ارکان پروژه است و برای موفقیت نیازمند حمایت جدی بخش کارفرمایی است . وزارت نیرو بعنوان عضوی از بدنه دولت موظف به اجرای پروژه های عظیم ، تخصصی و پیچیده به منظور تحت پوشش قراردادن شهروندان و تامین انرژی الکتریکی مطمئن برای آنان و همچنین بهبود شبکه های موجود وتلاش درارتقا ء وکارایی خدمات ، استفاده از خدمات مشاوره ای طرح واجرای طرحها توسط بخش خصوصی را ضروری می داند. بکارگیری تکنیک مهندسی ارزش باتوجه به عدم وجود دستورالعمل و ضوابط ، جهت پیاده سازی این تکنیک در شرکتهای وابسته به وزارت نیرو که نه تنها مغایرتی با قوانین ومقررات حاکم نداشته باشد ، بلکه پیاده سازی مهندسی ارزش را نیز الزامی می نماید تدوین آن ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Quality کیفیت Worth بها Value Specialist متخصص ارزش Function ( عملکرد (کارکرد VALUE ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.