طراحی یک الگوی دبستان پسرانه در اقلیم گرم و خشک (با رویکرد معماری اقلیمی)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: CARSE08_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 193
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان
کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشگاه علم و هنر یزد
چکیده
طراحی معما ری مدرسه ابتدایی به عنوان یک پروژه ی معما ری بسیار حساس و مهم است. چرا که باید فضاهای آموزشی مناسب و کارآمدی برایدانش آموزان ایجاد شود. طراحی مدرسه و فضاهای آموزشی بر سلامت فکری و جسمی کودکان تاثیر به سزایی دارد و سبب رشد خلاقیت و بهره بریبیشتر از هوش دانش آموزان می شود. حساسیت روحی و آسیب پذیر بودن دانش آموزان بر اهمیت طراحی مدرسه می افزاید. از طرفی اهمیت تاثیراقلیم بر معماری، انجام مطالعات و پژوهش های جامعی را در این زمینه ا یجاب می کند. به ویژه در کشور ما که تنوع شرایط اقلیمی در آن کاملمشهود است. پژوهش حاضر مروری بر طراحی یک دبستان پسرانه در اقلیم گرم و خشک است که از اصلی ترین راهبردهای طراحی آن بدین صورتاست: حداکثر بهره وری از نور طبیعی روز. جانمایی کلاس ها به جهت سایه اندازی روی صندلی ها به طوریکه نور روز روی کتب درسی، ایجاد سایهنماید. ایجاد عمق در نمای ساختمان به جهت سایه اندا زی. ایجاد فخر و مدین جهت جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید. طراحی مدولار جهتسیستم سازه ای بهتر. استفاده از مصالح با ضریب انتقال حرارت پایین. ایجاد وید مرکزی جهت نورگیری مناسب در راهرو و ایجاد سیرکولاسیونعمودی حول محور وید مورد نظر. بهره گیری حداکثری کلاس ها از نور جنوب و کارگاه ها از نور شمال .کلیدواژه ها
دبستان پسرانه، اقلیم گرم و خشک ، معماری اقلیمیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.