تبیین چالش ها و محدودیت های پیش روی سازمان تجارت جهانی در مدیریت تجارت بین الملل
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق
- کد COI اختصاصی: EMC03_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 86
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق بین اللملل عمومی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
استادیار گروه حقوق، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
چکیده
سازمان تجارت جهانی (WTO) به منظور پاسخ به یکی از نیازهای بنیادین جامعه جهانی، یعنی ایجاد یک نهاد مقتدر و جامع الاطراف برای نظام بخشی به روابط اقتصادی بین المللی و کاهش تنش های سیاسی ناشی از آن، شکل گرفته است. فرآیند جهانی شدن امروزه در سطح بین المللی به طور جدی توسط سازمان ملل متحد و نهادهای تخصصی وابسته به آن مورد حمایت و تقویت قرار گرفته است. در این میان، در بعد اقتصادی جهانی سازی، سه نهاد بین المللی کلیدی یعنی صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی، سیاست ها و برنامه هایی را دنبال می کنند که به طور مستقیم در راستای جهانی سازی اقتصاد قرار دارند. این سازمان ها از ابزارها و مکانیسم های مختلف خود بهره می گیرند تا کشورهای جهان، به ویژه کشورهای در حال توسعه، را به سمت پذیرش و اجرای این سیاست ها هدایت کنند و معمولا کشورهایی که با این روند همراهی نکنند، با فشارهای مختلف مواجه می شوند. مقاله حاضر با هدف تحلیل و ارزیابی ماموریت ها و وظایف سازمان تجارت جهانی، به بررسی چالش ها و فرصت های پیش روی این سازمان و همچنین دلایل موفقیت ها و ناکامی های آن در مدیریت تجارت بین الملل می پردازد. این مطالعه تلاش دارد با نگاهی جامع و انتقادی، نقش این سازمان در ساختار نظام تجارت جهانی و تاثیرات آن بر توسعه اقتصادی کشورها را واکاوی کند.کلیدواژه ها
سازمان تجارت جهانی، جهانی سازی، چالش ها، توسعهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.